Resor till Calvagese della Riviera

Calvagese della Riviera är en charmig stad belägen i Lombardiet i norra Italien, nära den vackra Gardasjön som lockar med vackra byar och ett glittrande vatten. Denna historiska destination lockar besökare med sin vackra arkitektur och pittoreska omgivningar. Calvagese della Riviera är en idealisk plats för dig som vill uppleva en autentisk italienska atmosfär och utforska den omgivande landsbygden där du kan utöva aktiviteter som inkluderar allt från vandring och cykling, till besök på vingårdar och till pittreska städer.

Sevärdheter och utflyktsmål i och vid Calvagese della Riviera

En av stadens främsta sevärdheter är Chiesa Parrocchiale di Santa Maria Assunta, en vacker kyrka med anor från 1600-talet. Kyrkan har en imponerande fasad och innehåller målningar och fresker av betydelse. Calvagese della Riviera är också känd för sina historiska palats och byggnader, där varje hörn berättar en historia om stadens förflutna. Ta en promenad genom staden och upptäck dem på nära håll.

I närheten av Calvagese della Riviera finns det flera utflyktsmål och aktiviteter att utforska. Du kan besöka Gardasjön, en kort bilresa bort, och njuta av sjöns natursköna skönhet. Utforska omgivande sjöns populära byar som Desenzano del Garda och Sirmione, och upptäck deras sevärdheter och charm. I städerna finns också gott om restauranger och barer där du kan slå dig ner för en god bit mat.

Mat och dryck i Calvagese della Riviera

När det gäller mat och dryck erbjuder Calvagese della Riviera en smakfull upplevelse av det italienska köket. Prova regionens specialiteter som tortelli di zucca, fyllda pumpa-ravioli serverade med smör och salvia, eller goda fiskrätter baserade på lokala fiskar från sjön. Du kan också njuta av de lokala vinerna från Lombardiet, som erbjuder ett brett utbud av röda och vita viner. I närheten av Calvagese della Riviera ligger också kända vinområden som Franciacorta, Prosecco-området och Valpolicella, så du har goda möjligheter att besöka vingårdar och lära dig mer om produktionen i landet.

Så tar du dig till Calvagese della Riviera från Sverige

För att ta sig till Calvagese della Riviera från Sverige är det enklaste sättet att flyga till en av flygplatserna i Milano, till exempel Malpensa,  Milano Bergamo Orio al Serio eller Linate. Från flygplatsen kan du hyra en bil och köra till Calvagese della Riviera. Det finns också möjlighet att ta tåget till Desenzano del Garda och sedan ta en lokalbuss eller taxi till Calvagese della Riviera. Observera dock att tåg- och busstider i Italien inte alltid är de som står på tidtabellen. Därför rekommenderas tillgången till en bil/hyrbil.

Hos oss på Escapeaway kan du välja att enbart boka ditt hotell i Calvagese della Riviera eller att boka en paketresa som inkluderar både hotell, flyg och eventuell hyrbil. Paketresan täcks dessutom av resegaranti. Använd sökmotorn här på sidan för att hitta rätt alternativ för dig.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Calvagese della Riviera