Resor till Cadenabbia

I den lilla staden Tremezzo som vuxit samman med Cadenabbia strax ovanför Bellagio finner man den största samlingen av praktfulla villor vid Comosjön.

Namnet Cadenabbia sägs härstamma från orden Ca´dei Nauli (Fiskarhus) då det var just här som fiskarna från hela sjön hade sin samlingspunkt.

Comosjöns färjor lägger till i hamnen var 30:e minut och staden är därför en perfekt utgångspunkt för semester vid sjön då man kan snabbt och lätt åka på utflykter till exempelvis Bellaggio och Menaggio.

Cadenabbia har vuxit samman med den mer kända staden Tremezzo strax ovanför Bellagio där man finner den största samlingen av praktfulla villor vid Comosjön.


Strax utanför staden finner man Villa Carlotta som byggdes av en pröjsisk prinsessa som gåva åt hennes dotter Carlotta. Idag fungerar villan som museum för skulpturer från 1700-talet. Även om man inte är intresserad av barokkonst så är villans 14 hektar stora park värd hela biljettpriset.

I flera år var staden populär bland framför allt engelsmän och man har därför grundat den första engelska kyrkan på italiensk mark i staden.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Cadenabbia

Vad tycker gästerna om i Cadenabbia?

9,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 16 recensioner