Resor till Blevio

Blevio ligger på bredden av Comosjöns västra "ben" precis mitt mellan Como stad och Torno. Bergen reser sig brant upp från vattnet och Blevio breder även ut sig upp längs Monte Boletto's frodiga bergssluttningar med en fantastisk utsikt ner över sjön och mot Cernobbio på den motsatta sidan. Egentligen består Belvio av sju mindre bebyggelser som består av upptil flera präktiga villor som har varit i samma familjers ägo under många generationer. Dessa villor beundras bäst från vattnet så en båttur ut på sjön kan varmt rekommenderas.

Frid, idyll och utsikter

Inte särskilt överraskande har det otroligt vackra landskapet runt Blevio och Comosjön länge lockat till sig besökare. Här sägs ha funnits bosättningar i åtskilliga tusen år även om Blevio först omnämns i skriftliga källor från år 1084. Områdets storslagna villor vittnar om att välbärgade personer har rest hit för att tillbringa sin semester i natursköna omgivningar. Reser du till Blevio i dag är en stor del av nöjet fortfarande att bara beundra den vackra utsikten mot bergen och över sjöns blåa vatten samt inte minst att njuta av stämningen i städerna längs sjöns stränder.

Det kan rekommenderas att ha tillgång till bil om du reser till Blevio och gärna lätt vill kunna ta dig runt under din semester. Det går i och för sig en (förhållandevis långsam) passagerarbåt mellan städerna längs sjön som lägger till vid Blevio. Men även om en båttur på sjön bör stå högt på semesterns önskelista kommer det säkert finnas andra tillfällen då det kan vara trevligt att ta sig fram lite snabbare. Trots de lite snirklande bergsvägarna så tar det till exempel inte många minuter att med bil köra söder ut från Blevio till silkesstaden Como. I Como finns det ett betydligt större utbud av supermarkets och andra affärer som kan täcka de flesta inköpsbehoven samt många bra matställen. I själva Blevio finns det dessutom några enstaka restauranger samt en mini-marknad, La Dispensa, som säljer läckra lokala delikatesser.

Utflykter

Det finns på det hela taget ingen brist på intressanta utflyktsmål när du reser till Blevio vid Comosjön. Det är inte ett område man reser till för nattlivets skull, huvudattraktionen här är naturskönheten, det milda klimatet och små pittoreska städer som Blevio där allt fortfarande andas fred, ro och idyll. Avsätt även gärna tid för att besöka några av de mer kända städerna som Bellagio som nog har sjöns mest unika läge med vatten på tre sidor. Runt omkring längs sjön finns det åtskilliga små stränder om du känner för att ta ett uppfriskande dopp.

Naturligtvis finns det även massor av möjligheter att ägna sig åt olika typer av vattensporter med allt från windsurfing till vattenskidor på en resa till Comosjön. Områdets grönskande berg har dessutom massor av vandringsleder där du belönas för dina ansträngningar med fantastisk utsikt ner mot sjöns klara vatten och på en klar dag kan du se ända från Alpernas snöklädda toppar i norr till Po-dalens platta delta i söder.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Blevio