Information om Bergamo flygplats

Ska du hålla semester i Italien och flyga till Bergamos flygplats har vi här samlat lite information och fakta om flygplatsen.

Det är framförallt lågprisbolagen, med Ryanair i spetsen, som har gjort att Bergamo flygplats lyckats ta marknadsandelar från de stora flygplatserna runt Milano. Oavsett om du vill åka iväg på en billig storstadssemester till miljonstaden Milano, eller njuta av den vackra naturen runt Comosjön eller Gardasjön, så är Bergamo ett bra alternativ.

Se flygplatsens läge på kartan

På kartan kan du se flygplatsens läge och avstånd till resmål som ligger i närheten av Bergamo, t.ex. Gardasjön och Milano. Du kan också enkelt hitta hotell eller semesterlägenheter genom att använda kartan, liksom du också hittar många spännande sevärdheter som finns i denna del av Italien.

Flygsällskap

Lågprisbolaget Ryanair är det överlägset största flygbolaget på Bergamo flygplats, som officiellt heter Aeroporto Orio al Serio, men en lång rad andra mindre bolag flyger också hit - bland annat Volotea, Wizz Air och Pegasus Airlines.

Flygrutter

Från Bergamo flygplats finns det förbindelser med en rad olika Europeiska destinationer - bland annat Stockholm Skavsta, Köpenhamn Kastrup och Billund i Danmark. Ryanair flyger i skrivande stund flera gånger i veckan från Stockholm Skavsta, samt dagligen från Kastrup. Från Billund tre gånger i veckan mellan april och oktober. 

>> Du hittar alla flygrutter mellan flygplatser i Skandinavien och Italien här

Resor till Bergamo - beställ en paketresa

Hos Escapeaway kan du beställa en billig paketresa till Bergamo eller till ett av alla andra resmål i området. I sökmaskinen här på hemsidan, kan du jämföra priser på alla resor, och du väljer själv reslängd och avresedatum. En paketresa ger trygghet, då du automatiskt täcks av resegaranti och Paketreselagen.

>>> Sök priser på resor till Bergamo

Lokal transport

Det går flera shuttlebussar mellan Milano och Bergamo, vilka tar cirka 1 timme. Det finns ingen tågförbindelse från Bergamos flygplats, dock kör det en shuttlebuss in till Bergamo Centralstation, vilken tar cirka 10 minuter. Det finns taxi utanför ankomsthallen.

Biluthyrning

Milano och Bergamos ligger inte långt från flygplatsen och nås lättast med bil via de bra vägarna. Med en hyrbil har du också en bra utgångspunkt för att besöka några av de många charmiga städerna i Lombardiet, och inte minst för att utforska dess vackra natur. Vill du fortsätta din resa från flygplatsen i en bil, kan du välja att hyra från en rad internationella och lokal biluthyrningsföretag, som Hertz, Avis och Sixt. Vi rekommenderar att beställa hyrbilen redan hemifrån, så är du säker på att det står en bil och väntar på dig när du anländer. 

>> Läs mer om billig bilhyra på Bergamo flygplats här

Faciliteter på flygplatsen

Bergamo flygplats är inte någon stor flygplats, men den har ändå ett bra urval av butiker och restauranger. Har du behov av kontanter, hittar du både bankomater och växelkontor i ankomsthallen. Därutöver har flygplatsen bland annat ett litet apotek och ett turistkontor, där du kan få information om närområdet.

Flygavresor och flygankomster

Här kan du se samtliga avresor och ankomster med alla flygbolag som flyger till och från Bergamos flygplats:

>> Se aktuella flygavgångar
>> Se aktuella flygankomster

Adress och kontakt

Orio al Serio International Airport SACBO
Via Aeroporto 13 I-24050 
Orio Al Serio, Bergamo, Italien 

E-mail: info@sacbo.it 
Flygplatskod: BGY

Hemsida: http://www.orioaeroporto.it/it/

Topfoto: Bergamo flygplats ligger vid foten av Alperna och används under vintern som flygplats för många skidresenärer. Här är passagerare på väg att gå ombord ett flyg från Ryanair av typen Boeing 373. Bildkälla: Bergamopost

Ovanstående information om Bergamo flygplats är insamlad från olika källor, bland annat flygplatsens egen hemsida, och är skrivet som en vägledning, varför vi också förbehåller oss rätten för fel och ändringar. Ska du åka på semester till Italien och flyger till Bergamo, rekommenderar vi dig också att läsa våra andra artiklar med goda råd om semesterbostäder i denna del av landet. Du är naturligtvis också alltid varmt välkommen att kontakta oss för personlig service och information om våra semesterbostäder.