Resor till Bergamo

Boka en resa till Bergamo med flyg och hotell eller semesterlägenhet

Välkommen till Bergamo - en storstad i norra Italien med mycket ett erbjuda. Hitta din resa till Bergamo med både flyg, bilhyra och handplockade semesterbostäder hos Escapeaway.

Långt ifrån alla som reser till Bergamo flygplats, ska faktiskt spendera semestern i staden, utan fortsätter istället sin resa till destinationer som t.ex. storstaden Milano, eller härliga Gardsjön.

Bergamo flygplats - flyg med Ryanair

Nyttjar du Bergamo flygplats när du reser till italien, så reser du med största sannolikhet med Ryanair, då lågprisbolaget står för cirka 95% av alla trafik till flygplatsen. Med andra ord: Bergamo flygplats = Ryanair, och bolaget har här en av sina stösta baser utanför England, med dagliga flygningar till mer än 50 flygplatser i Italien och till andra länder i Europa, däribland Sverige och Danmark. I skrivande stund flyger Ryainair till Bergamo flygplats, både från Skavsta, Landvetter och Kastrup. I sökmotorn här på Escapeaway resor kan du beställa en paketresa med Ryanair - du kan också välja att flyga till Bergamo, och sedan flyga hem från en annan flygplats, t.ex. Bologna eller Milano.

>>> Här hittar du mer information om Ryanair och dess flygningar till Italien

Upplev norra Italien - beställ en hyrbil i Bergamo

De flesta som reser till Bergamo, ska också hyra en bil, och därför är det klokt att boka hyrbilen redan hemifrån, så att du undviker de långa köerna, och också kan säkra just denhyrbilen du vill ha - och har behov av - under din resa. Som tidigare nämnt, nyttjar många Bergamo flygplats för at resa vidare till andra resmål i Italien, t.ex. Gardasjön - och här är det absolut lättast att hyra bil, så att du lättare kan ta dig runt till olika sevärdheter och städer under semestern. Du kan t.ex. enkelt besöka städer som Verona och Venedig med en hyrbil.

Bokar du en paketresa med flyg och hotell med Escapeaway, kommer du automatiskt kunna välja till en hyrbil, och vi på Escapeaway samarbetar endast med erkända uthyrningsbolag som t.ex. Avis, Hertz och SIXT.

>>> Beställ en billig hyrbil på Bergamo flygplats

Boka din resa till Bergamo online, det är enkelt och billigt

Du hittar det lägsta priset på din resa till Bergamo, om du bokar den online - det är enkelt och tryggt. Sökmotorn här på sidan jämför priser på flyg och boende, och du kan sätta samman resan precis så som du önskar, vi erbjuder fri avresedag och reslängd på alla resmål. Kom ihåg att en paketresa betyder att du täcks av resegarantin och paketreselagen. Har du behöv av hjälp eller önskar restips råd för att välja helt rätt hotell till dig och ditt resesällskap, är du naturligtvis alltid välkommen att kontakta oss för personlig service.

Mer information till din resa till Bergamo

Bergamo ligger vid foten av Bergamo-alperna i regionen Lombardiet i norra Italien. Med sina cirka 120.000 invånare är det den fjärda strösta staden i Lombardiet, och den näst mest besökta staden i regionen, endast överträffad av regionshuvudstaden Milano. Staden har också en av Italiens tre mest besökta flygplatser, känd som Milano Bergamo Airport, med mer än 11 miljoner passagerare om året. 

Staden är uppdelad i två delar; en lägre del (Città Bassa) och en högre del (Città Alta), vilka är sammankopplade av en vacker kabinbana, kallad Funicolare.

I den lägre delen av staden, som sträcker sig längs ån Morla, hittar du många palats och museum, samt en rad läckra restauranger och butiker; men generellt är denna lägre del av staden inte så intressant att promenera runt i, i jämförelse med den högre delen, då här finns flest vanliga, moderna byggnader och mer trafik.

I den högre delen av staden hittar du ett vackert medeltida centrum, som bjuder bland annat på en gammal fästningsanläggning och försvarsverk, Rocca di Bergamo, som härstammar från 1331-1336, och ligger på backen Sant'Eufemio, och de så kallade venetianska m urarna från 1561, som är 6,2 km långa och som en gång i tiden omgav hela Città Alta. 

Av andra sevärdheter som kan nämnas, hittar vi palatset Palazzo Nuovo, som idag huserar biblioteket Angelo Mai; den vackra kyrkan Cappella Colleoni, som byggdes mellan 1472 och 1476, och som är ett mästerverk från den italienska renässansen; katedralen Duomo di Bergamo, som är dedikerad stadens skyddshelgen Alexander av Bergamo; och Piazza Vecchia, som är byggt ovanpå ett gammalt nordiskt forum och idag utgör själva hjärtat i den högre stadsdelen med dess historiska byggnader och många trevliga caféer.

Det finns också bra utflyktsmöjligheter från Bergamo, bland annat till regionshuvudstaden Milano, som endast ligger 40 km bort. Du kan också välja att bege dig ut på en vandringstur i Bergamo-alperna, som börjar precis norr om staden, eller varför inte besöka de två vackra norditalienska sjöarna Comosjön och Iseosjön, som endast ligger 30 km från staden?

>> Få mer information om en semester i Bergamo här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Bergamo