Resor till Bellagio

Bellagio kallas ofta för "Comosjöns pärla" och den lilla staden med sina romerska rötter är med sitt enastående läge omgiven av vatten på tre sidor också något alldeles enastående. Boka din resa till Bellagio med Escapeaway i dag!

Det är ingen överdrift att beskriva Bellagio som en av de mest populära städerna vid Comosjön. Vackert belägen med vatten på tre sidor ute på spetsen av en kuperad halvö som skapar sjöns två sydliga "ben", gör sammantaget med de charmerande smala gatorna och färgglada husen verkligen Bellagio till ett resmål som det är svårt att inte förälska sig i. Det är inte helt utan anledning som Bellagio med sin blomstersmyckade strandpromenad och sina överdådiga villor ofta betecknas som en av Italiens vackraste städer.

Ett populärt utflyktsmål

Eftersom det går färjeförbindelser till Bellagio från flera av de andra städerna runt Comosjön som Varenna, Menaggio och Cadenabbia så mottar staden många dagsturister vilket ger mycket liv och rörelse i affärerna och på matställena i området. Trots turismen så gör det faktum att staden bara har några hundra lokalinvånare att det ändå finns goda möjligheter att njuta av det lokala köket på allt från små enkla, familjedrivna trattorior till exklusiva restauranger som lockar till sig "foodies" från hela världen. Stadens lite mondäna atmosfär kommer även till uttryck i urvalet av butiker med konsthantverk och regionala delikatesser som är överraskande stort med tanke på stadens storlek. 

Bland sevärdheterna i Bellagio är det framför allt de eleganta herrskapsvillorna, Villa Melzi och Villa Serbelloni, som drar uppmärksamheten till sig. Den förstnämnda är öppen för allmänheten och är lika känd för sin vackra engelska trädgård som själva den vita huvudbyggnaden från 1810. Här kan du gå på upptäcktsfärd bland egyptiska och romerska skulpturer samt olika tematrädgårdar med många exotiska växter.

Utforska Bellagio-halvön

Om du går ända ut på spetsen av halvön, Punta Spartivento, kan du slå dig ner på en bänk i skuggan i den lilla parken och tillbringa mycket tid på att bara njuta av utsikten över sjön som sträcker sig långt norr över. Bellagio är på det hela taget ett bra resmål om du vill ha en semester där du slipper köra bil varje dag. I och för sig finns det många spännande utflyktsmål runt hela Comosjön som är lätta att besöka med bil på samma sätt som till exempel Milano och ganska många andra populära resmål i Norditalien ligger inom bra köravstånd.

Du kan emellertid även välja att låta bilen stå och tillbringa några dagar med att utforska Bellagios små grannstäder, San Giovanni och Pescallo på korta promenader eller eventuellt göra längre turer där du följer en av vandringslederna in över halvön mot Como stad. Börja eventuellt din semester med att titta förbi det lokala turistkontoret där du får en folder som beskriver de olika vandringsmöjligheterna i området.

Det erbjuds även goda möjligheter att ge sig ut på cykelturer omkring Bellagio. Har du inte tagit med din egen cykel så finns det flera uthyrningsställen. Oavsett om det är en stilla sightseeingtur nere längs sjön på en el-cykel eller svettdrypande utmaningar på branta bergsvägar du söker så kan du få det på en resa till Bellagio. Framför allt bland italienska cykel entusiaster har staden närmast status som ett pilgrimsmål eftersom det härifrån går en rutt upp till Santuario Del Ghisallo. Kapellet som är byggt till ära av Madonna del Ghisallo, som anses vara cyklisternas skyddshelgon. Den omkring 4 kilometer långa turen nerifrån Bellagio upp till toppen av kullen, där kapellet ligger, är med sina 14 procents stigning en tuff utmaning på cykel. Denna backe har flera gånger ingått som en del av det berömda cykelloppet Giro d'Italia.

Föredrar du ett lite makligare tempo och vill ha några dagar mer i lugn och ro är det som gjort för att ta turbåten och besöka några av de andra städerna runt sjön. Skulle du behöva lite svalka i sommarvärmen kan du ju stanna i stan och njuta av några timar på en liggstol vid Lido di Bellagio. Trots den lite slitna stranden är denna strandbar med anslutning till sjön fortfarande mycket populär bland både lokalbefolkningen och turisterna. 

Boka din resa online till Bellagio

Du kan lätt och tryggt boka din resa online till Bellagio eller andra resmål i regionen Lombardiet. Boka en komplett paketresa inklusive flyg, hotellvistelse och hyrbil eller transport tur/retur från flygplatsen. Vill du hellre själv arrangera din resa till Italien kan du naturligtvis även nöja dig med att enbart boka ditt hotell genom Escapeaway. Om du inte vill boka din resa online är du alltid välkommen att kontakta oss för ett skräddarsytt erbjudande på en resa helt efter dina önskemål. Vi erbjuder fri reslängd och avresedatum på alla resor och du kan flyga från bland annat flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn.

Välkommen till Lombardiet med Escapeaway, vi är specialister på resor till Bellagio där du bor på handplockade hotell på din semester.

>> Läs även om resor till Varenna
>> Läs om kör-själv semester till Comosjön här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Bellagio