Resor till Aprica

Aprica är ett skidområde som är rätt okänt utanför Italiens gränser. I Italien är det däremot mycket känt, för här huserade det italienska skidlandslaget i många år. Stället är inte så litet, och skidterrängen är ganska intressant med varierande svårighetsgrader.

Staden är ganska stor, på grund av alla hotell och lägenheter, och det råder en trevlig stämning i staden dygnet runt. Det finns många restauranger, pizzerior, barer och caféer som serverar god mat och bjuder på bra after-ski. Prisnivån är rimlig på grund av alla italienare som kommer hit, och maten är därför också god och traditionell.

Skidterrängen startar på 1180 meters höjd och går hela vägen upp till 2600 meter. När du befinner dig högst upp, kan du inte annat än låta dig betagas av den vackra utsikten och de besynnerligt formade bergssluttningarna.

Det är lättast att köra hit via Brennerpasset, och svänga av vid Bolzano syd, köra igenom Val di Sole och upp över Passo Tonale ner till Édolo. Närmaste flygplats är Bergamo och Milano.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Aprica