Resor till Lombardiet

Lombardiet har allt, framför allt vackra sjöar. Unika resor till Lombardiet och de stora sjöarna, med flyg från Skandinavien.

Vill du gärna uppleva de stora sjöarna i norra Italien? Då ska du boka en resa till Lombardiet med Escapeaway, inklusive flyg, semesterbostad och eventuellt en hyrbil. Få den ultimata friheten i denna storslagna del av Italien.

Du blir aldrig helt färdig med regionen Lombardiet. Fint avgränsad av Po-floden åt söder och Alperna i norr ligger denna folkrika region och lockar med allt detta i mitten: Miljonstaden Milano - känd för mode och business samt Norditaliens många natursköna sjöar. Om vintern lockar skidorterna.

Mycket mer än Milano

Lombardiet är nog mest känt för staden Milano, men det finns många andra intressanta upplevelser i denna region, både kulturella och naturmässiga. Den nyfikne kan faktiskt upptäcka att ett besök i Lombardiet väldigt ofta kan vara en bra utgångspunkt för den som vill uppleva Norditaliens spännande städer.

Regionen domineras av Alperna och de stora sjöarna Como och Garda. Här finner man sköna och härliga natur upplevelser både på sommaren och vintern. Comosjön har under flera hundra år lockat besökare, som kommer för att vandra i bergen eller för att åka båt. Från sjön har man en vidunderlig utsikt upp mot Alperna men också ner mot städerna Lecco och Como. Gardasjön, Italiens största och östligaste sjö, omges av tre olika regioner, med Lombardiet på den västra sidan.

Milano är huvudstad i regionen och är mest känd som en av modevärldens huvudstäder med fabrikörer som bl.a. Valentino, Armani, Laura Bigiotti och Gucci. Staden är även känd för operan La Scala, och är också Italiens finanscenter där bl.a. börsen är belägen. Milano bjuder på många goda shoppingmöjligheter, stressiga affärsmänniskor och hög puls. Stadens domkyrka är absolut värd ett besök. Milano är också en stor fotbollsstad med de två kända storlagen AC Milan och Inter (nazionale). För den bilintresserade ligger den internationella formel-1 banan Autodromo i Monza bara 23 km norr om Milano.

Det autentiska Italien

Letar du efter det autentiska Italien där du kan uppleva den lokala charmen som ännu är opåverkad av turismen så erbjuder den varierande regionen Lombardiet på olika, spännande möjligheter. Hitta t.ex. en liten by med en dold restaurang där lokalbefolkningen flockas tillsammans och där man varken talar engelska eller har menyer. Små kloster och andra sevärdheter från Medeltiden finns också gömda i det autentiska Lombardiet.

Men också i naturen kan du utforska det autentiska Italien. Vem vet, kanske stöter du på en liten sjö eller natur som inte verkar besökta av andra än dig. Är du redo för äventyr så gå på upptäcktsfärd i det autentiska Lombardiet.

När du reser till Lombardiet får du tillgång till både vackra bergslandskap, skidåkning i toppklass, storstädernas förträfflighet och de stora sjöarna. Vill du ha mer? Namnet Lombardiet klingar kanske inte så välkänt i mångas öron, men denna region är en av de mest betydelsefulla och välmående regionerna i Italien, och gömmer på kända destinationer som Milano, Comosjön, Gardasjön, Livigno och Bergamo - alla är resmål som kan utgöra en hel resa i sig själv. Hos Escapeaway reser du till Lombardiet med reguljärflyg och bor i handplockade semesterbostäder - allt täckt av resegaranti.

Vilken flygplats i Lombardiet?

Tre av Lombardiets stora flygplatser har bra förbindelser med Sverige och Danmark. Det gäller de två flygplatserna i Milano: Malpensa och den stadsnära flygplatsen Linate. Den tredje flygplatsen, är den i Bergamo, Orio al Serio, som också ofta kallas för Milano Bergamo. Denna sistnämnda är perfekt att flyga till om du ska besöka Gardasjön eller Comosjön, eller ta en tur upp i bergen. Det är också möjligt att flyga till Verona i Veneto, som ligger endast en halvtimmes bilfärd från Lombardiet.

Under sommaren finns det direktflyg hit från flera flygplatser, medan det under vintern ibland krävs en mellanlandning under vägen. Generellt gäller dock, att man till Milano under hela året kan hitta goda flygförbindelser då staden är en central punkt för flygtrafiken i Europa.

Mer information inför din resa till Lombardiet

Lombardiet, belägen i den nordligaste delen av landet, är den mest befolkningsrika regionen i Italien med omkring 10 miljoner invånare, vilket motsvarar var sjätte invånare i Italien. Det är också den rikaste regionen i Italien, med en BNP som utgör en femtedel av hela Italiens samlade BNP, och en av de rikaste regionerna i Europa.  Milano, huvudstaden i regionen, är dessutom den näst största staden i Italien, och Italiens finansiella och industriella centrum. 

Som resmål är regionen mest känd för alla dess vackra sjöar, såsom Gardasjön och Comosjön, sin fantastiska mat och de goda vinerna, alla magiska skidsportområden om vintern och de vackra kulturstäderna såsom Pavia, Piacenza, Mantova och Bergamo - samt, naturligtvis, mode-meckat Milano.

Vid Lombardiets sjöar kan du få stora naturupplevelser och samtidigt gå på upptäcktsfärd i gamla, charmiga städer vid dess bredder. Den mest populära av dem alla är Gardasjön - Italiens största sjö - som är ett mycket allsidigt resmål. Sjön är både perfekt till en kör-själv-semester för barnfamiljer, en aktiv cykel- eller vandringssemester, en avslappnande resa med fokus på sjöns milda klimat och den goda maten, eller till en lite mer äventyrlig semester till dem som vill testa på hanggliding, paragliding, vindsurfing eller mountainbike i bergen.

Även Comosjön lockar många svenska resenärer till Lombardiet, med dess storslagna herrgårdar och anlagda parker, dess frodiga vegetation, och dess stämningsfulla städer. Framförallt staden Bellagio, som har blivit kallad för Italiens vackraste stad, bör du ha med i resplanen, när resan går till Lombardiet.

Du bör naturligtvis inte heller missa  Milano med dess berömda modehus och catwalks, de oändliga shoppingmöjligheterna, den monumentala domkyrkan Il Duomo, en fantastisk gastronomi och det världsberömda och legendariska operahuset La Scala. Och för de fotbollsintresserade, kan en match med en av stadens stora fotbollsklubbar, AC Milan eller Inter, säkert verka lockande.

Resmål i Lombardiet

 • Gästrecensioner 8,4
  Milano
  17 hotell
  Milano är en pulserande metropol, kanske mest känd för sin modeindustri, shopping och nattliv. Men den norditalienska metropolen är också hem för ett antal historiska byggnader, världsberömda konstverk och sist men inte minst, en av de bästa ... städerna att fördjupa sig i traditionell italiensk gastronomi. Läs mer
 • Como
  7 hotell
  Comosjöns huvudort ligger vid den sydliga änden av sjön omgiven av höga kullar. Staden är en strålande utgångspunkt för att utforska områdets många charmerande städer och vackra natur. De största dragplåstren i Como är den trevliga sjöpromenaden ... och den gamla stadsdelen. Läs mer
 • Gardone Riviera
  6 hotell
  På 1800-talet var Gardone ett av Gardasjöns mest prestigefyllda resmål. Idag är staden knappt lika känd, men fortfarande en charmig plats att spendera semestern på - och inte minst en ideal utgångspunkt för att uppleva Gardasjöns övriga små pärlor.
 • Gästrecensioner 8,0
  Desenzano del Garda har allt det du kan tänkas ha behov av under en semester vid Gardasjön. Utöver den lilla trevliga hamnen och en vacker gammal stadsdel så bjuder Gardasjöns inofficiella huvudstad även på en mängd bra restauranger, butiker ... och transportförbindelser. Läs mer
 • Gästrecensioner 9,1
  Välkommen till San Felice del Benaco som ligger centralt på Gardasjöns västra kust. Här kan du se fram emot närheten till vattnet, och njuta av en semester i lugnets tecken.
 • Bormio
  3 hotell
  I sin tid var Bormio känd för sin kurbad, men idag reser de flesta hit för att njuta av ett fint skidområde runt staden. Här nära gränsen till Schweiz väntar dig kilometervis av alpina pister och längdspår.

Populära hotell i Lombardiet

Italien, Norra Italien, Lombardiet, San Felice del Benaco
9,0
Fantastiskt
956 omdömen
 • Närmaste flygplats: 52 km
 • Närmaste strand: ca. 1 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Norra Italien, Lombardiet, Cernobbio
8,7
Mycket bra
767 omdömen
 • Närmaste flygplats: 53 km
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang
Italien, Norra Italien, Lombardiet, Sirmione - Colombare
8,6
Mycket bra
1051 omdömen
 • Närmaste flygplats: 32 km
 • Närmaste strand: ca. 800 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)

Modemecka

Milano som är regionens huvudstad är nog mest känd för sina exklusiva affärer, fotboll och självklart den berömda La Scala operan. Staden har också ett världsberömt Leonardo da Vinci museum som man bör besöka.

Milano är också staden med de raffinerade caféerna och sina modemedvetna invånare. Stadens centrum omkring domkyrkan är också Milanos mest intressanta område.

Andra intressanta städer som är värt att nämna är t.ex. Pavia, Piacenza, Como, Mantova, Bergamo och Cremona som alla har intressanta monument och upplevelser att erbjuda den resande.

Typiskt för de flesta Lombardiska städerna är att de är rika på historiska monument från speciellt medeltiden. Den köp- och modemedvetna personen får sina behov tillfredsställda i de många exklusiva affärerna och butikerna som de större städerna präglas av.

Vad tycker gästerna om i Lombardiet?

8,6
Samlade gästomdömen
Baserat på 683 recensioner