Resor till Ventimiglia

Avslappnad atmosfär på den italienska rivieran

Staden, som ligger nära Sanremo och Nice innehåller på ett fascinerande vis både nytt och gammalt: diverse historiska monument och arkeologiska utgrävningar, men också moderna shoppinggator med modebutiker, restauranger och caféer.

Ventimiglia är den sista staden på längs den Italienska rivieran, innan du anländer i Frankrike. Med dess fascinerande historia, berömda marknader och inte minst vackra stränder, tillhör den en av höjdpunkterna på Liguriens kustlinje.

Trots det vackra läget, är staden inte präglad av samma glitter och glamour som du hittar i flera av grannstäderna, men har istället lyckats bevara en del av dess ursprungliga charmiga atmosfär med äkta italienskt vardagsliv. 

Ventimiglia's nya och gamla stadsdel skiljs åt av floden Roia. I den gamla delen, Ventimiglia Alta som är omgiven av stadsmuren, hittar du åtskilliga intressanta sevärdheter, som t.ex. kyrkor från 900-talaet, och resterna av en romersk teater. Dessutom har du härifrån en vacker utsikt över havet.

Karta över Ventimiglia

Klicka på kartan härnedan för att få en överblick över de semesterbostäder vi tillhandahåller i staden, samt för att se avstånd till flygplatser och och städer i norra Europa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Ligurien.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Ventimiglia? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring staden.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Ligurien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Ligurien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Ligurien har flera internationella flygplatser, om du gärna vill undvika den långa körturen från Sverige. Ska du på semester i Ventimiglia, ligger närmsta flygplats i Nice, men inom räckvidd ligger exempelvis också flygplatsen i Genova. Dessa flygplatser betjänas av en rad olika flygbolag, så det finns normalt sätt goda möjligheter att hitta ett billigt flyg från Sverige och Danmark.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Det finns goda transportmöjligheter till Ventimiglia. Du kan t.ex. ta tåget hit från Nice, Monaco, Genova och Milano. Därtill kommer, att diverse bussförbindelser, och inte minst kustvägen, gör det enkelt att komma till och från staden. Vill du gärna ta dig lätt runt i regionen under semestern, rekommenderar vi att du hyr en bil - oftast är det mest praktiskt att beställa den online med avhämtning på flygplatsen.

Restauranger och shopping

Det finns en värld av restauranger och caféer i Ventimiglia, så du kan lätt hitta ett nytt ställe till varje måltid, om du vill. Här finns också många spännande småbutiker. Det är framförallt på fredagen som du kan stilla ditt shoppingbehov, då det då hålls en veckovis återkommande marknaden längs stadens lungomare, kustpromenaden, med massor av bodar som säljer allt från kläder, skinnvaror och möbler till färsk fisk, vin och andra italienska delikatesser. Det finns också en inomhusmarknad i staden, där du kan köpa färsk frukt och grönt.

Utflykter

Kan du slita dig från den härliga stranden, finns det rika möjligheter att åka iväg på spännande utflykter i området - bland dessa kan nämnas de botaniska trädgårdarna "I Giardini Botanici Hanbury" och grottorna La Grotta del Principe och La Grotta dei Fanciulli.

Önskar du att utforska regionens sevärdheter med en lokal, certifierad guide, kan vår samarbetspartner erbjuda ett brett urval av välorganiserade utflykter i Ligurien.

Lokala länkar

Stadens egen hemsida hittar du här.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Ventimiglia