Resor till Varigotti

Besök badorten med den unika stämningen

Varigotti är en sann sommardröm. Här hittar du en av de vackraste stränderna på hela den Italienska Rivieran - en vacker strand med en blandning av sand och grov sand, som sträcker sig så långt som ögat kan nå. Välkommen till Varigotti.

Vi kan varmt rekommendera dig att spendera semestern i detta område av Italien - här är färgerna skarpa, maten väldoftande, klimatet milt och havet närvarande. Du kommer inte att tröttna på Varigotti, som trots sin lilla storlek har massor att erbjuda.

Upplev den imponerande kuststräckan

Varigotti hittar du på en av Liguriens allra vackraste och dramatiska sträckningar, nämligen mellan städerna Noli och Finale Ligure. Varigotti, som endast har 800 invånare, är en del av Finale Ligures kommun (Finale Ligure ligger ca 5 km bort). Om du tycker om laguner, klippformationer och makalös natur, så hittar du precis allt det här. Många kommer hit för att bada och vandra, eller för att utöva några av de andra aktiviteter som området med namnet "La Capitale dell'Outdoor" (utomhusaktiviteternas huvudstad) bjuder på. Vi rekommenderar att du väljer att bo i grannstaden Finale Ligure där du hittar en brett urval av hotell och semesterlägenheter - och istället gör besök i Varigotti när lusten faller på. I Varigotti hittar du en handfull restauranger (däribland en pizzeria och en läcker focacceria) samt en glassbar.

Några goda råd till dig

Staden är en mycket populär destination för dagsutflykter bland de lokala - och framförallt på helgen kan det vara svårt, nästan omöjligt, att hitta en parkeringsplats om ni inte ankommer tidigt på dagen. Det finns en del p-platser att välja emellan på den andra sidan av kustvägen (Via Aurelia), men de blir snabbt upptagna. Större delen av stranden är offentlig, vilket ger riktigt bra och lätta badmöjligheter för nordeuropeerna som är vana vid offentliga stränder hemifrån.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Varigotti