Guidade turer och Utflykter i Ligurien

Boka utflykter och guidade turer i Umbrien här

Åk iväg på spännande utflykter och guidade turer i Ligurien med Viator och Escapeaway. Välj mellan många tuer och utflykter tillsammans med professionella guider. Hög kvalitet och säkrade platser.

Klicka här för att söka

Utflykter och guidade turer i Ligurien erbjuds av Viator i samarbete med Escapeaway.

Förslag på utflykter i Ligurien

Cinque Terre
Att nämna Ligurien, utan att nämna Cinque Terre, är som att besöka Italien utan att äta pizza eller pasta - det går inte. Cinque Terre är den ultimata uflykten: pittoreska fiskelägen, sprudlande färger, ett vackert hav, trevliga gränder, vackra naturscenarion, otroliga panoramautsikter - det är lätt att få timmar och dagar att gå i de fem små städerna som utgör Cinque Terre: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore. Vandra på stigar mellan städerna, eller ta lokaltåget till din favoritstad och njut av en plats som inte går att jämföra med någon annan.

Portofino
Mellan Cinque Terre och Genova ligger Portofino på en halvö. Portofino, som betyder "fin hamn" är en av de mest exklusiva små fiskelägena i hela Italien, och lockar varje sommar tusentals besökare - och nästan lika många lyxyachter. Hamnen som ursprungligen var ett litet fiskeläge, har nu blivit lite av ett jet-set-gömställe, men även vi vanliga människor kan njuta i Portofino - utsikt. fönstershopping och promenader i staden är ju helt gratis! Passa också på att besöka Naturparken Monte Portofino när du är i området. 

Festa del Marchesato och Finalborgo
I den liguriska kuststaden Finale Ligure tycker man om medeltiden, något som förtydligast i juli och augusti då staden ikläder sig en medeltida skepnad. Det handlar om den stora festen Festa del Marchesato, som sträcker sig över flera veckor och på vissa dagar firas med medeltida tävlingar, upptåg och strider. Många spenderar semestern i Finale Ligure då det ligger vackert vid havet, men något många inte vet är att det knappt 1,5 km in i landet (20 minuters promenad) ligger en gömd pärla, nämligen Finalborgo. En riktigt trevlig, medeltida stad, med ett mysigt historiskt centrum som blommar av caféer och restauranger. Klart värt ett besök!

Utflykter som passar vattendjuren
Även om Ligurien är en vattenregion i sig, så finns det fler sätt än dopp i havet att njuta av vatten på. För de yngre resenärerna kanske ett besök på vattenlandet Le Caravelle vara en höjdpunkt på semestern. Detta härliga vattenland har massor av nöjen att erbjuda, på ett över 80 000 kvadratmeter stort område. En annan vatten-aktivitet ni kan ta er för på er resa till LIgurien, är ett besök på Akvariet i Genova - en plats som anses vara en av de fem största turistattraktionerna i Italien. Delfiner, hajar, sköldpaddor och bläckfiskar... listan över djur som du kan spana på är lång.

>> Läs mer om udflugter