Resor till Triora

Vill du komma bort från turistområderna längs den italienska rivieran, så rekommenderar vi att man tar en utflykt till byn Triora. Den lilla medeltida bergsbyn Triora som är på listan över de vackraste medeltida byar i Italien, ligger inte långt från Sanremo. För att komma dit ska man köra på huvudvägen vid Arma di Taggia och ca. en halv timme upp över bergen. Triora ligger inne i Argentina dalen och härifrån är det en fantastisk utsikt.

Byn kallades för häxornas by då det just precis var här som inkvisitionen under 1500-talet brände häxor innanför borgens tjocka murar. Denna hemska tid står i stor kontrast till den charmerande by med stor gästfrihet som man idag möter.

År 1000 bestod Triora av fem fort men idag har Triora endast ett av sina fort kvar, Castello-fortet. Byn är bilfri och rymmer flera portar, tunnlar och en stor kyrkgård framför huvudkyrkan ”La Colleggiata”. De smala och brolagda gatorna tillsammans med arkitekturer från flera perioder, gör denna gamla by till ett charmerande ställe att besöka och man får snabbt känslan av att stället är taget ur en historisk film från 1400-talet. Idag bor här tvåhundra människor men under sommarperioden är det många som kommer hit upp för att njuta av de lite svalare sommarnätterna.

Landsbyns museum är värt ett besök. Här kan du se de tortyrredskap som användes mot de kvinnor som man menade hade kontakt med djävulen.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Triora