Sista minuten resor och restresor Ligurien

Boka billiga sista minuten resor och restresor till Ligurien med Escapeaway

Hitta din sista minuten-resa och restresa till Ligurien, regionen som är känd som den italienska rivieran sträcker sig längs Medelhavet från Toscana till den franska gränsen vid staden Ventimiglia.

Använd sökfältet här ovan för att hitta din ideala semesterbostad bland våra restplatser och sista minuten-erbjudanden till Ligurien. Regionen är framförallt känd för sin vackra kuststräcka, kallad den italienska rivieran, men du bör heller inte missa de upplevelser som väntar uppe i Liguriens berg. Hitta en billig restresa här på sidan, och se fram emot en semester med både avslappning på breda sandstränder, samt spännande utflykter i de gröna bergen.

Badsemester på den italienska rivieran

Ligurien i nordvästra delen av Italien, har länge varit ett populärt resmål tack vare dess vackra natur och inte minst milda klimat. Kustzonen skyddas av bergen i norr vilket ger ett mildare klimat vilket många semesterfirare är tacksamma för - men det ger också bra förutsättningar för lantbruk. Smeknamnet "Blomsterrivieran" kopplas bland annat till den stora produktionen av rosor och nejlikor, men också till oliver och vin som produceras här.

Är du på jakt efter en badsemester vid Medelhavet, är en restresa till Ligurien ett perfekt val. Här ligger charmiga badorter som pärlor på rad, med både små bukter och större sandstränder. Använd dagen till att ta det lugnt på stranden, promenera på de vackra strandpromenaderna, eller till att utforska butiker i de gamla små kvarteren. Det är dessutom i denna region som du hittar de fem berömda kuststäderna Le Cinque Terre, vars skönhet lockar många besökare.

En aktiv semester i Liguriens gröna berg

På en restresa till Ligurien har du en enastående möjlighet att kombinera ren avslappning med spännande kultur- och naturupplevelser. I denna kustregion är det aldrig långt till bergen, där du kan utforska lugna landsorter och njuta av naturen på en vandrings- eller cykeltur.

Är det en aktiv semester du är på jakt efter, kan du till exempel följa vandringsleden "Alta Via dei Monti Liguri" från Ventimiglia vid den franska gränsen i öst hela vägen ner till den toscanska gränsen i söder. Det är en tur på totalt 440 kilometer, som dock är uppdelad i 43 etapper, om du inte har lust att vandra hela. Du kan se fram emot slående utsikter över kusten, mysiga medeltida städer, olivlundar och vingårdar på din tur.

Genova - Columbus stad

Kulturellt sätt är Liguriens huvudstad, Genova, något du inte får missa. Stadens medeltida kvarter hör till de mest intressanta i Italien.

Redan på Christofer Columbus tid på 1400-talet var hamnstaden en av de viktigaste trafikknytpunkter på Medelhavet och ett ekonomiskt maktcentrum. Ironiskt nog ledde dock Columbus upptäcktsresor över Atlanten till att Genovas betydelse reducerades, då de viktigaste handelsrutterna blev utbytta. Idag kan du fortfarande fördjupa dig i stadens rika historia på promenadturer i de gamla kvarteren, där du är omgiven av en massa palats och andra vackra byggnadsverk. Genova är i hög grad en levande stad, och och du kan också besöka butiker, marknader och caféer under ditt besök.

Genova är dock endast en av många kulturella pärlor i Ligurien, och oavsett destination för din restresa, kommer du aldrig att ha långt till spännande sevärdheter.

Gör en snabb sökning i sökfältet överst på sidan och hitta alla våra restplatser och sista minuten-resor till Ligurien.

>>> Läs också mer om våra semesterboende i Ligurien här.

Karta över Ligurien

Populära hotell i Ligurien

Italien, Norra Italien, Ligurien, Alassio
  • Närmaste flygplats: 95 km
  • Pool
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Ligurien, Diano Marina
  • Närmaste flygplats: 102 km
  • Pool
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Ligurien, Savona
  • Närmaste flygplats: 48 km
  • Pool
  • Internet/Wi-Fi