Resor till Sestri Levante

Bildskön halvö, med det bästa från Ligurien. En plats för alla dina sinnen.

Sestri Levante är omgivet av ett förtrollande landskap, med både berg och hav. Och med sandstränder, handelsliv och Cinque Terre i närheten, är dagarna fullbokade från första stund.

Sestri Levante är omgivet av ett förtrollande landskap, präglat av klippor och hav, och ger dig på många sätt, det bästa från Ligurien. Som en gammal maritim knutpunkt har staden blivit ett viktigt semestermål, både i den gamla och nya stadsdelen.

Den vackra staden på den Italienska Rivieran, har mycket att bjuda på, som t.ex. Gualio-slottet, Rizzi-gallerian, och en stor mängd spännande kyrkor. På det lilla torget framför rådhuset möts de lokala ofta om kvällarna, och under sommarsäsongen tar ofta kulturella arrangemang plats här. Därutöver finns en lustbåtshamn, och de omtalade vackra strandområdena, som avgränsas av en palmkantad strandpromenad på den ena sidan - och havet på den andra. 

Uppkallad efter H.C. Andersen

Staden ligger på en bildskön halvö, som skapar två bukter på var sida; La Baia del Silenzio (Den tysta bukten) och La Baia delle Favole (Äventyrsbukten). Den sistnämnde är uppkallad efter H.C. Andersen, som bodde i Sestri Levante under sin tid i Italien. Staden har dessutom en Äventyrsfestival, som är en årligen tillbakakommande händelse. 

Karta över Sestri Levante

Klicka på kartan, längre ner på sidan, för att få en översikt över hotell och andra semesterbostäder i staden, samt avstånd till flygplatser och städer i Europa. Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway kan vi erbjuda dig mer än 1500 semesterbostäder i Italien - däribland ett brett urval av handplockade hotell och semesterlägenheter i Ligurien.

Oavsett om du gärna vill bo centralt i Sestri Levante, vid stora sevärdheter och bra restauranger, eller kanske i lugnare omgivningar ute på landet, kan du snabbt få en översikt över tillgängliga semesterbostäder genom att använda sökmaskinen här ovan.

Drömmer du om en semester i lugna omgivningar och en lantlig idyll, t.ex. på en vingård? Då kan vi också rekommendera dig att titta på våra agriturismo i norra Italien.

Har du frågor, eller vill gärna ha hjälp med att hitta det perfekta valet av bostad för dig till din semester, är du alltid välkommen att kontakta oss för att få våra tips och råd.

Vill du gärna uppleva flera olika delar av Italien, kan du naturligtvis också välja att bo på olika platser under din semester - så får du se fler delar av det fascinerande stövellandet.

Transport

Det ligger flera internationella flygplatser i norra Italien. Ska du på semester till Sestri Levante, är den närmsta flygplatsen den i Genova, men inom räckvidd ligger exempelvis också Pisa Flygplats. På dessa två flygplatser hittar du en brev variation av flygbolag, med rutter till stora delar av övriga Europa - däribland Skandinavien.

Sestri Levante har sin egen tågstation, varifrån det finns förbindelse bland annat med Genova och Pisa. Därtill kommer diverse bussförbindelser, och inte minst en motorväg få kilometer från staden, vilken gör det smidigt att komma till och från staden. En hyrbil gör det inte bara lättare att komma till semesterbostaden från flygplatsen, men underlättar också under semestern om du vill åka iväg på utflykt och inte vara beroende av tidtabeller.

Om du vill köra hela vägen från Sverige till Sestri Levante, ska du räkna med en resa på cirka 1700 km från mellersta Sverige. Det är en sträcka de flesta klarar av, med en övernattning längs vägen.

Restauranger och shopping

Staden har ett levande handelsliv med en butiksgata som har ett rikt utbud av affärer. På samma sätt kan du välja mellan många restauranger när det närmar sig lunch- eller middagstid. Oavsett om du tycker om pizza, färsk pasta, fisk eller något helt annat från det lokala köket, kan vi nästan garantera att du hittar ett ställe i staden som passar dig och uppfyller dina önskningar. 

Det finns flera mataffärer, "Supermercato" och marknader i staden, där du kan köpa in varor om du föredrar att laga maten själv på semestern. 

Utflykter

Det är lätt att fördriva tiden i stadens charmiga centrum vid havet, men vill du uppleva mer av regionen, har du också Sestri Levante som en bra bas för att åka iväg på kortare eller längre utflykter.

Det är till exempel inte långt för att åka till Cinque Terre, så snöra på dig vandringsskorna, och traska mellan de fem städerna i fantastiska miljöer. Städerna är också förbundna med en järnväg, om du inte vill promenera hela vägen,

När du är på semestern i denna delen av Italien, är det nästan också ett måste att uppleva rikemansstaden Portofino, som har massor av atmosfär, med en liten hamn, restauranger och fina butiker. 

Lokala länkar

Du hittar mer information om staden på den lokala turistbyråns hemsida här.

Hemsidan för den årliga H.C. Andersen festivalen hittar du här.Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Sestri Levante

Populära hotell i Sestri Levante

Italien, Norra Italien, Ligurien, Sestri Levante
8,9
Mycket bra
443 omdömen
  • Närmaste flygplats: 64 km
  • Närmaste strand: ca. 30 m
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Ligurien, Sestri Levante
9,4
Fantastiskt
816 omdömen
  • Närmaste flygplats: 63 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Norra Italien, Ligurien, Sestri Levante
8,9
Mycket bra
709 omdömen
  • Närmaste flygplats: 58 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi

Vad tycker gästerna om i Sestri Levante?

8,7
Samlade gästomdömen
Baserat på 35 recensioner