Resor till Sarzana

Ligurisk stämning nära La Spezia

Besök Sarzana med sina typiska små gator och färgglada hus. Gå runt i den lilla staden med de små butikerna, barerna och restaurangerna, slå dig ner på en av torgen med ett glas vin och njut av solen och livet runt omkring dig.

Staden som har knappt 22.000 invånare, ligger i provinsen La Spezia på den östra sidan om floden Magra, nära Cinque Terre. Läget på en av Romartidens viktigaste vägar till Frankrike, Via Francigena, har genom tiden gett Sarzana en strategiskt viktig betydelse. Stadens vackra borg, Fortezza Firmafede och Fortezza di Sarzanello, står som viktiga vittnesbörder om detta. Likaså, är staden känd för sin gamla stadsmur från 1600-talet, som i stort sett står intakta runt staden, med sina fyra torn.

Karta över Sarzana

Klicka på kartan för att få en överblick över staden och området, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller här och på andra resmål i Ligurien.

Gamla byggnader

I området runt huvudgatorna Via Bertoloni och Via Mazzini, hittar du ett stort antal gamla byggnader och kyrkor som t.ex. katedralen Santa Maria Assunta samt alla de konsteverk i smidesjärn som staden är känd för.Handplockade semesterbostäder i Sarzana

På Escapeaway kan vi erbjuda dig ett utval på över 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, allt från små, trevliga B&B och stadshotell, till stämningsfulla villor och vingårdar. Detta gäller inte minst i regionen Ligurien.

Använder du sökmotorn här ovan, kan du snabbt få en överblick över tillgängliga semesterbostäder i Sarzana under din valda resperiod. Har du redan en klar idé om vilken typ av bostad du söker, kan du med fördel använda filterfunktionen i sökmotorn. Här kan du både specificera bostadsform, samt önskningar om t.ex. pool, terrass och så vidare.

För dig som ska på semester med hela tjocka släkten, eller med en större grupp vänner, kan vi t.ex. rekommendera att hyra en hel villa i Ligurien. Det innebär en semester med massa privatliv och rik möjlighet att njuta av tiden tillsammans.

Har du fler frågor eller behov av lite assistans för att hitta helt rätt semesterbostad, är du alltid välkommen att kontakta oss på telefon, via mail, eller på chatten. Vi sitter redo att ge goda tips och råd, så att du kan få en oförglömlig resa. 

Flygplatser och lokal transport

Ska du spendera semestern i Sarzana, ligger Pisa flygplats i grannregionen Toscana närmast. Många stora och små flygbolag håller till på denna flygplats, bland annat Ryanair, Norwegian och SaS, och det är därför som regel inte särskilt svårt att hitta en flygförbindelse hit från Skandinavien.

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester.

Det finns bra tågförbindelser till Sarzana. Från den centralt belägna tågstationen kör både Intercity-tåg och regionaltåg till bland annat La Spezia, Pisa och Florens. Har du en bil/hyrbil ger den närliggande motorvägen A12 också en snabb tillgång till resten av regionen. 

Restauranger och shopping

Det finns rik möjlighet för att hitta en restaurang på ett trevligt torg, där du kan njuta av god, lokal mat och samtidigt betrakta stadens liv. Urvalet av restauranger i stadens intre är således stort. Bor du i en semesterlägenhet med eget kök, kan de dagliga inköpen göras i stadens supermarknader. Lägg också vägen förbi en av de veckovis återkommande marknaderna, där du hittar färska råvaror, delikatesser, kläder och olika hantverk.Inkluderar du grannstäderna, finns det faktiskt möjlighet att besöka en marknad varje dag i veckan.

Utflykter och sevärdheter

I närheten av staden kan du bland annat besöka staden Falcinello, solbada på stranden Marinella di Sarzana endast 10 km bort, eller besöka de romerska ruinerna av Luni i Ortonovo.

Lite längre bort ligger Cinque Terre, som är ett av regionens mest kända resmål. Det kan varmt rekommenderas att spendera en dag med att vadnra mellan dessa pittoreska fiskelägen, som är omgivna av vacker natur. Närliggande Portovenere, som tillsammans med de fem städerna finns upptagen på UNESCOs världsarvslista, är också värd ett besök.

I söder, i grannregionen Toscana, ligger berömda kulturstäder som Lucca och Pisa, vilka naturligtvis också är perfekta mål för upplevelserika utflykter.

Önskar du att utforksa regionens sevärdheter med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner ett brett sortiment av spännande utflykter i Ligurien, vilka du med fördel kan boka online hemifrån.

Lokala länkar

Hemsidan för borgarna Fortezza Firmafede och Fortezza di Sarzanello.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Sarzana

Vad tycker gästerna om i Sarzana?

7,5
Samlade gästomdömen
Baserat på 8 recensioner