Resor till Santo Stefano al Mare

Omtyckt plats intill vattnet

Mellan San Remo och Imperia ligger trevliga Santo Stefano al Mare. Även om här finns ett historiskt centrum är det den stora marinan, Marina degli Aregai, och lustbåtshamnen som oftast är i fokus. På båda sidor om hamnen finns stränder där du kan lapa sol och doppa dig i havet, och hamnen binds samman av en trevlig strandpromenad. I lilla Santo Stefano al Mare hittar du både restauranger och barer och du kan här fira en avkopplande semester.

Upptäck Liguriens små pärlor och Piemonte

Från Santo Stefano al Mare kan du göra flera trevliga utflykter längs med kusten men även inåt landet. Till den franska gränsen är det ca 40 km vilket innebär att du både snabbt och enkelt kan ta dig till bl. a Menton och Monaco. Västerut ligger även det kända San Remo med sitt fina centrum och casino. Här kan du besöka Nobels villa, som idag är ett museum och flanera längs med strandpromenaden. Väljer du att åka österut når du orter som Imperia, Alassio, Loano och Pietra Ligure, bara för att nämna några av de alla små sköna orter som ligger som ett pärlband längs med kusten.

Om du tycker om att variera dig, vill uppleva något nytt och är en vinfanast kan du sätta dig i bilen och köra norrut i ca en timme (62 km). Piemonte är en fantastisk plats där vinrankorna trängs på kullarna tillsammans med de vackra kastanjeträden. Det kan passa bra med en lunch i Piemonte då regionen även är känd för sin goda mat.
 

Frossa i läckra fisk- och skalsjursrätter

Det är lätt att både dricka och äta gott i Ligurien, och speciellt nere vid havet kan du njuta av fisk och skaldjur i olika varianter. Även om Santo Stefano al Mare inte är en stad i den bemärkelsen har du flera restauranger, pizzerior och barer att välja mellan. Här finns också en del småbutiker, mataffärer, gym, tvätteri, bagare, tobaksaffär och möjlighet att hyra cykel. För ett större utbud kan du bege dig till den närliggande lilla staden Arma di Taggia, som är extra trevligt på kvällen. I stadens mysiga centrum har du ett större utbud av restauranger, barer och butiker.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Santo Stefano al Mare