Resor till San Terenzo di Lerici

Badsemeser vid

San Terenzo är, tillsammans med grannstaden Lerici, den enda staden i La Spezia-bukten, som kan stoltsera med en riktig sandstrand.

Det är annars en sällsynthet i området vid Cinque Terre. En nyare strandpromenad förbinder San Terenzo med den lite större och mer kända grannstaden Lerici (ca 2 km).

Den berömda diktaren Lord Byron, som bland annat skrev Don Juan, simmade år 1822 enligt sägnen från Portovenere till San Terenzo för att besöka vännerna Percy och Mary Shelley (som skrev Frankenstein). Den 7,5 km långa simturen firas varje år med Coppa Byron, där långdistanssimmare tar turen över Golfo dei Poeti ("Diktarnas bukt"). De flesta besökare i den vackra lilla kuststaden nöjer sig dock med att njuta av utsikten över vattnet från en liggstol på den populära stranden. 

Karta över San Terenzo di Lerici

Klicka på kartan här nedan, för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi kan erbjuda i området.

Barnvänlig strand

Sandstränderna i San Terenzo är mycket barnvänliga eftersom de ligger i en skyddad vik där det öppna havet inte når in. San Terenzo har ett mycket ligurisk utseende, med klassiska pastellfärger och ligurisk barock. Här i staden hittar du relativt många butiker och restauranger och matställen, och om det inte räcker ligger Lerici nära. Du tar dig hit med en lokalbuss från La Spezia.Hotell och semesterlägenheter i San Terenzo

På Escapeaway kan vi erbjuda dig ett utval på över 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, allt från små, trevliga B&B och stadshotell, till stämningsfulla villor och vingårdar. Detta gäller inte minst i regionen Ligurien.

Använder du sökmotorn här ovan, kan du snabbt få en överblick över tillgängliga semesterbostäder i San Terenzo under din valda resperiod. Har du redan en klar idé om vilken typ av bostad du söker, kan du med fördel använda filterfunktionen i sökmotorn. Här kan du både specificera bostadsform, samt önskningar om t.ex. pool, terrass och så vidare.

För dig som ska på semester med hela tjocka släkten, eller med en större grupp vänner, kan vi t.ex. rekommendera att hyra en hel villa i Ligurien. Det innebär en semester med massa privatliv och rik möjlighet att njuta av tiden tillsammans.

Har du fler frågor eller behov av lite assistans för att hitta helt rätt semesterbostad, är du alltid välkommen att kontakta oss på telefon, via mail, eller på chatten. Vi sitter redo att ge goda tips och råd, så att du kan få en oförglömlig resa. 

Flygplatser och lokal transport

Det är cirka 1800 km att köra från (mellersta) Sverige till San Terenzo di Lerici, vilket är en sträcka som är överkomlig med en övernattning på vägen. Föredrar du dock att flyga, ligger Pisa flygplats närmast, vilken under sommarmånaderna har direkt förbindelse till Skandinavien. Då Pisa flygplats betjänas av både lågprisbolag som Ryanair, och vanliga flygbolag som SAS, finns det ofta goda möjligheter att hitt en biljet hit. 

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester.

Få mer information om resor till Ligurien här

Vill du resa med tåg från flygplatsen till San Terenzo di Lerici, kan du antingen ta ett tåg till La Spezia, som ligger 10 km mot väst, eller till Sarzana som ligger 10 km mot öst. Härifrån får du fortsätta resan med buss eller taxi. Hyr du en bil, gör motorvägen längs kusten det lätt att nå din semesterbostad. Många väljer dessutom att hyra en bil för att lättare komma iväg till sevärdheter under semestern.

Läs mer om biluthyrning på Pisa flygplats här

Utflykter

Både Lerici och Portovenere är med sina historiska sevärdheter, restauranger och butiksliv perfekta utflyktsmål i det omedelbara området. De vackra medeltida städerna är dock inte de mest kända sevärdheterna här vid kusten - den titeln går till de fem små, idylliska fiskelägena, mer kända som Cinque Terre, som bjude rpå några av Italiens bästa havsutsikter och naturscenarier. De fem städerna, som är upptagna på UNESCOs världsarvslista, ligger endast 20 km från San Terenzo di Lerici.

Vill du se det lutande tornet i Pisa, och andra intressanta sevärdheter i en av grannregionens mest berömda städer, tar det endast cirka 1 timme i bil att komma hit.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i San Terenzo di Lerici