Resor till Recco

Mysig ligurisk stad i Paradisbukten

I Recco kan du njuta av en stad med strand, butiker och bra restauranger utan massturism - men samtidigt ha en värld av utflyktsmöjligheter längs Liguriens kust nära tillhands.

Naturskönt

Recco ligger i det mycket natursköna området vid Monte Portofino Naturpark, endast ca 20 km från Genova med dess berömda akvarium och en av Europas bäst bevarade historiska stadskärnor.

Karta över Recco

Klickan på kartan här nedan om du vill ha en överblick över staden och för att se vilka semesterbostäder och hotell vi tillhandahåller i området.

Recco och närområdet

Även om Recco ligger granne med de mycket populära och fashionabla badorterna Santa Margherita Ligure, Portofino och Camogli, så är denna ort mer en kuststad där italienarna själva bor - vilket den mycket sparsamma mängd hotell vittnar om. Det finns en tågstation i Recco, och du tar sig lätt till både Cinque Terre Nationalpark och till resten av Ligurien därifrån. Från Recco går också en viktig huvudled (SP333) till inlandet, mot de liguriska Appenninerna, där det finns goda chanser att hitta små autentiska byar med lokala restauranger. Apropå mat, så är Recco mycket känt för sin oemotståndliga version av den liguriska focaccian, Focaccia di Recco, som är en tunn version med inbakad crescenza-ost (påminner om stracchino).

Stranden

Recco har en ganska fin strand (blandning av sand och småsten) och byns samlingspunkt är utan tvekan den stora kommunala poolen som ligger på stranden.Hotell, villa eller semesterlägenhet i Recco?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Ligurien. Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Recco? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Ligurien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Ligurien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

>>> Jämför priser och kvalitet på hotell till din semester i Ligurien

Flygplatser och transport

Genova flygplats ligger närmaste Recco, men i skrivande stund finns inga direktrutter hit från Sverige eller Danmark. Det finns det däremot till Pisa och Milano, vars flygplatser också ligger inom rimligt avstånd från Recco.

Boka din resa som ett samlat paket

Det absolut lättaste sättet att boka din resa till Recco, är att boka den som ett samlat paket som innehåller både flygresa, boende och eventuell hyrbil. Det är inte bara lika billigt som om du skulle sammansätta resan själv, utan också mer fördelaktigt då du täcks av resegarantifonden och Paketreselagen då du bokar en paketresa. Kort sagt - en semester med större trygghet.

Boka en resa som ett samlat paket till den Italienska rivieran i Ligurien inkl. flyg

Utflykter

Liksom det väntar många små, trevliga landsorter på dig i inlandet, kan vi varmt rekommendera att du besöker några av grannstäderna längs den Italienska Rivieran. Du har till exempel inte så långt till Portofino, som med rätta tillhör en av de mest kända städerna på kuststräckan.

Längre bort, men fortfarande i bra avstånd för en dagsutflykt, ligger både Cinque Terre och det gamla kvarteret i Genova - ett område som tillhör ett av regionens mest intressanta sevärdheter. Här kan du se fram emot kulturella upplevelser och vackra naturscener som kommer lämna kvar eviga semesterminnen.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Recco