Resor till Rapallo

I Rapallo på den Italienska Rivieran har du goda möjligheter att kombinera en avkopplande badsemester med kulturella upplevelser. Den stämningsfulla kuststaden ligger nämligen inom kort räckhåll till åtskilliga spännande sevärdheter och bra stränder. Boka din resa till Rapallo med Escapeaway i dag!

Rapallo har tack vare sitt fina läge på den vackra Italienska rivieran varit ett eftertraktat resmål i flera hundra år. Välbärgade från den nordvästra delen av Italien byggde tidigt eleganta villor bland kullarna omkring staden för att där kunna dra sig tillbaka och njuta av det milda klimatet längs kusten. Ett klimat som medför att du även på vintern kan flanera längs promenaden eller spela golf på en av landets äldsta golfbanor. 

Redan innan stadens fördelar som semesterort på riktigt upptäcktes var Rapallo mycket omtyckt. Det har faktiskt funnits fast bosatt befolkning här i nästan 3000 år. Under tidernas lopp har olika folkslag kämpat om herradömet över staden och befolkningen har under perioder tvingats leva med och vänja sig vid upprepade piratangrepp. Borgen från 1500-talet byggdes just med syftet att beskydda staden mot dessa angrepp från havet. 

Semester i det riktiga Italien

I dag är en resa till Rapallo, som har knappa 30 000 invånare, en möjlighet till att få uppleva lite mer autentiskt italienskt stadsliv än i de mer turistiga grannstäderna. Även om det även kommer många semesterfirare till Rapallo, så kommer du märka att det huvudsakligast är italienare här vilket ger en lite annan atmosfär. Livet i staden är dessutom fortfarande mest präglat av den fasta befolkningen och kanske just därför är även prisnivån generellt lägre här. Det är lite extra liv och rörelse i Rapallo på torsdagarna då det är marknad på det centrala Piazza Cile.

Utöver de vackra omgivningarna så kan du i Rapallo glädja dig åt bättre transportförbindelser i jämförelse med många andra mindre städer längs kusten. Det är med andra ord inte långt till motorvägen och det går bra tågförbindelser hit. Rapallo ligger till exempel bara en dryg halvtimmes tur öster om Genua. Skulle du någon dag känna för lite storstadsliv med större shoppingmöjligheter så är den stora hamnstaden ett perfekt utflyktsmål. Om det däremot huvudsakligast är den lite fridfullare idylliska stämningen i regionens mindre städer du är ute efter, så finns det även rikliga möjligheter för det. Även om Rapallo inte räknas som en av kuststräckans mer idylliska eller kända semesterorter så är det ändå väl värt att ta sig tid till upptäckande även här. 

Gå på upptäcktsfärd i Rapallo

Hamnpromenaden inbjuder alltid till avkopplande promenader. Följ den eventuellt bort till den ände där det ligger en liten medeltidsborg. Borgen används nu för tiden till diverse utställningar. Det är även här nere, nära hamnfronten, som du har den största koncentrationen av matställen i Rapallo - framför allt fiskrestauranger. Under de hektiska sommarmånaderna är det ofta kamp om platserna på de mest populära ställena, så om du inte har bokat bord får du vara beredd på att vänta.

Förflyttar du dig från hamnfronten lite längre upp i staden så stöter du på den gamla stadsdelen med sina charmiga, små, trånga gator och pastellfärgade hus. Här uppe ligger även flera bra trattorior där du kan stifta närmare bekantskap med regionens kök. Tycker du om sötsaker bör du naturligtvis även besöka någon av stadens glassberer, gelaterior. När du går på upptäcktsfärd i stan kan det även rekommenderas att ta linbanan upp till pilgrimskyrkan Santuario Nostra Signora di Montallegro, varifrån du har en formidabel panoramautsikt över de gröna bergen mot Portofino och havet. Är du väldigt energisk kan du eventuellt gå dit upp.

Reser du till Rapallo men vill ha en aktiv semester så finns det på det hela taget ganska många möjligheter inom kort räckvidd. Staden utgör en del av nationalparken som täcker hela Portofino-halvön. Här finns mängder av vackra vandringsleder och stigar med något för alla åldrar och erfarenhetsnivåer. Därutöver kan du även med fördel göra en utflykt från Rapallo till de berömda Cinque Terre, som är känt för sina vackra vandringsstigar som tar dig genom underbar natur och idylliska byar.

Boka en resa till Rapallo med Escapeaway

Knappa in dina semesterönskemål i sökmotorn så hittar du lätt en flexibel resa till Rapallo som passar dig och dina planer. Välj mellan avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamns flygplats - så söker vi efter billiga flygbiljetter från alla flygbolag och kombinerar dem med utvalda hotell i Rapallo, bara de hotell som fått fina omdömen. Du får en paketresa som är säkrad av Resegaranti och till nätets bästa pris.

>> Läs även om resor till Manarola här
>> Se alla lyxhotell i Ligurien här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Rapallo

Vad tycker gästerna om i Rapallo?

8,7
Samlade gästomdömen
Baserat på 6 recensioner