Resor till Punta Mesco

Semester på tröskeln till Cinque Terre

Från Punta Mesco har du mot öst en vacker utsikt över kusten vid Cinque Terre, och mot väst över staden Levanto. Området är härligt och utmärkt för en avkopplande semester.

Mitt mellan Levanto och den nordligaste Cinque Terre-staden, Monterosso al Mare, hittar du natursköna Punta Mesco. Härifrån har du mot öst en vacker utsikt över kusten vid Cinque Terre, och mot väst över staden Levanto. Området är härligt och utmärkt för en avkopplande semester. Observera dock att du ska gå, och bära t.ex. matkassar, på de gamla stigarna.

Karta över Punta Mesco

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över de semesterbostäder vi erbjuder i området. Du kan också se avstånd till flygplatser och övriga städer i norra Europa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Ligurien.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Punta Mesco? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring orten.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Ligurien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Ligurien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Den flygplats som ligger närmast Punta Mesco är Genova Flygplats, och många väljer därför att flyga hit, istället för att köra de cirka 1700 km från (mellersta) Sverige. Flygplatsen betjänas i skrivande stund av bland annat flygbolagen Ryanair och Vueling och det är därför möjligt att hitta en billig flygresa hit - eventuellt med en mellanlandning.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Det finns tågförbindelse från Genova längs kusten mot Punta Mesco. Den närmsta tågstationen ligger dock i Monterosso, så de sista kilometerna får avverkas med taxi eller till fots.

Restauranger och shopping

Nere i Monterosso ligger det en mängd restauranger och likaså i Levanto. Ligurien är generellt känt för sin utsökta gastronomi, som lockar människor från hela världen. Här ute längs kusten, kan du framförallt se fram emot färska fisk- och skaldjursrätter, samt den klassiska peston som härstammar från regionen. 

Utflykter

Det går inte att undvika ett besök i Cinque Terre, om du spenderar semestern på dessa breddgrader. Från din semesterbostad på Punta Mesco har du en nästan ideal placering för att åka iväg på utflykter till nationalparkens fem charmiga kuststäder och eventuellt utforska den vackra naturen på olika vandringsturer. Kombinerat med läcker mat, gott lokalt vin och inte minst massor av sol och badning, finns här allt för att skapa en oförglömlig semester. Beslutar du dig för att köra en tur norrut längs kusten, kan vi rekommendera dig att ta sikte på Portofino. Denna lilla, färgstarka kuststaden, är en av de mest exklusiva semesterorter i Italien - vilket ses på prisnivån. Inte desto mindre är den ett besök värd, framförallt om du kommer mitt i veckan eller utanför högsäsong då du på dessa tidpunkter kommer att märka att Portofino också rymmer massor av charm och vanligt italienskt vardagsliv. Önskar du att uppleva områdets städer och sevärdheter i sällskap med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner Viator en värld av spännande utflykter i Ligurien som du med fördel kan boka hemifrån.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Punta Mesco