Resor till Portovenere

Semester nära Cinque Terre

Portovenere är en karaktäristisk medeltidsstad, som anlades på en klipphalvhö under romartiden. Staden är, tillsammans med Cinque Terre, upptagen på UNESCOs världsarvslista.

På stadens små och snirkliga gator, ses många smala och färgrika hus och torn som präglar stadsbilden - och medverkar till att staden är en älskad plats av turister och besökare.

Portovenere ligger söder om berömda Cinque Terre, och är utgångspunk för den nästan maraton-långa, högt belägna Sentiero Rosso (röda stigen), som sträcker sig hela vägen till Levanto. Under vägen finns avstickare från rutten, ner till de fem vackra och berömda landsorterna. Det är dock också möjligt att följa kortare stigar eller låta sig transporteras med båt till de berömda områdena. 

Karta över Portovenere 

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över de semesterbostäderna som vi tillhandahåller i staden, samt för att se avstånd till flygplatser och till städer i norra Europa. 

Ett turistområde

Utanför staden ligger ön Palmaria, som är förbunden med fastlandet genom en färja till Portovenere, La Spezia och Lerici. Några kanske kommer att påstå att Portovenere genom åren tappat sin särprägel som liten hamnstad genom att ha blivit en betydande turiststad.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Ligurien.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Portovenere? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Ligurien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Ligurien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Det finns goda möjligheter att flyga från Sverige och Danmark, när du ska spendera semestern på den italienska rivieran. Närmaste flygplats i förhållande till Portovenere är Pisa flygplats, men det är inte mycket längre till flygplatserna i Genova och Parma. Normalt sätt kommer du därför inte att ha svårt att hitta ett passande flyg från Skandinavien. Ett brett utbud av flygbolag, som Ryanair, easyJet, SAS och Norwegian har rutter hit.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Du kan lätt komma hit med buss eller båt (vår till höst) från La Spezia, där den närmaste tågstationen ligger. Härifrån kör det tåg till bland annat Pisa, Genova, Rom, Sestri Levante och Turin.

Restauranger och shopping

På den trevliga huvudgatan ligger många restauranger och gastronomiska specialbutiker som säljer områdets specialiteter som saltade anjovis, marmelad och honung.

Utlfykter

Portoveneres idylliska läge är idealt, om du vill åka iväg på vandringsturer i Cinque Terre. Du kan utan problem spendera en stor del av semester med att bara uppleva naturen, stränderna, de vackra utsikterna och de fem pittoreska småstäderna i detta berömda område. 

Du kan också ta dig lite längre in i inlandet, till staden Equi Terme som ligger i hjärtat av parken Parco delle Alpi Apuane. Här hittar du ett rikt djurliv, spännande grottor och naturliga varma källor.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här (på italienska)

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Portovenere

Vad tycker gästerna om i Portovenere?

8,5
Samlade gästomdömen
Baserat på 16 recensioner