Resor till Pietra Ligure

Familjesemester på den Italienska Rivieran

Pietra ligger på den västra delen av Italienska Rivieran, mellan Savona och Imperia. Staden är ett perfekt val till en strålande familjesemester.

Stranden bjuder in till massor av lek och avslappning i solen, medan du i den stämningsfulla staden hittar trevliga torg, restauranger, butiker och marknader.

Sandstrand och sportaktiviteter

Pietra Ligure är därför en riktigt semesterstad, med attraktioner för var och ens smak. Utöver alla sportaktiviteter, som finns på stranden (som t.ex. surfing och dykning), finns här också diverse sportcenter med möjlighet att spela tennis, fotboll etc. Stranden är av sand, men var uppmärksam på, att det framförallt är småsten på delen närmast havet. Många av lokalinvånarna föredrar att lägga sig på den lilla betal-stranden, som heter Bagno Pucci. Den befinner sig framför den gamla stadsdelen, och har gott om plats, men är också lite dyrare än övriga betal-stränder.

Karta över Pietra Ligure

Klicka på kartan för att få en översikt över hotell och andra semesterbostäder i staden, samt en översikt över de närmaste flygplatserna och köravstånd till andra städer i norra Europa. Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway kan vi erbjuda dig mer än 1500 semesterbostäder i Italien - däribland ett brett urval av handplockade hotell och semesterlägenheter i Ligurien.

Oavsett om du gärna vill bo centralt i Pietra Ligure, vid stora sevärdheter och bra restauranger, eller kanske i lugnare omgivningar ute på landet, kan du snabbt få en översikt över tillgängliga semesterbostäder genom att använda sökmaskinen här ovan.

Drömmer du om en semester i lantliga omgivningar, med lugn och ro, kan vi rekommedera en semester på en agriturismo i norra Italien

Har du frågor, eller vill gärna ha hjälp med att hitta det perfekta valet av bostad för dig till din semester, är du alltid välkommen att kontakta oss för att få våra tips och råd.

Vill du gärna uppleva flera olika delar av Italien, kan du naturligtvis också välja att bo på olika platser under din semester - så får du se fler delar av det fascinerande stövellandet.

Transport

Det finns goda möjligheter att flyga till norra Italien. Ska du på semester till Pietra Ligure, är Genova flygplats den som ligger närmast. Hit flyger lågprisbolag som Ryanair och Vueling. Även flygplatserna i Nice (Frankrike), Milano och Torino ligger inom överskådlig räckvidd. 

Läs mer om flygförbindelser till Italien här

Det kör tåg till Pietra Ligure från bland annat Genova, Alassio och Savona. Därtill kommer, diverse bussförbindelser och inte minst kustmotorvägen (A10), som gör det enkelt att snabbt komma tll och från staden i bil. 

Det är att rekommendera att ha en hyrbil under semestern, om du vill ha möjligheten att i eget tempo utforska mer än bara närområdet. Med en bil är det dessutom lättare att vara mer spontan, utan att behöva tänka på att passa tidtabeller.

Läs mer om att hyra bil i Italien här

Det är en tur på cirka 1800 km från mellersta Sverige till Pietra Ligure. Med en övernattning under vägen, är det en resa som är överkomlig för de flesta.

Restauranger och shopping

Det finns ett ganska stort urval av restauranger i Pietra Ligure, med något för varje enskild smak. Därtill kommer urvalet i grannstäderna, som ligger inom några få kilometer.

I stadens mindre supermercati kan du hitta det mesta till det dagliga behovet, och om du vill laga egna måltider under semestern. För upplevelsens skull bör du också besöka en utomhusmarknad, där du utöver gora råvaror också har möjligheten på att uppleva det italienska vardagslivet. Varje lördag året runt, kan du således ta vägen förbi det stora vackra torget vid kyrkan; Piazza San Nicolò (i den gamla stadsdelen), eller promenera längs gatan Viale della Repubblica, i utkanten av staden, för att besöka marknader.

Utflykter

Det finns massor att göra i själva Pietra Ligure - framförallt runt stranden. Men vill du ha lite omväxling, har du också en bra utgångspunkt för upplevelserika utflykter i regionen.

För dig som reser med barn, är det närliggande badlandet Le Caravelle, svårt att undvika. Det stora området bjuder på massor av roliga aktiviteter för små och stora vattendjur.

Här finns också stora möjligheter att uppleva det mer autentiska Italien. Besök till exempel kuststaden Cervo, en pittoresk medeltida stad, som betraktas som en av Liguriens vackraste. Njut av stadens smala gator på en tur till fots, och ge dig tid att utforska de historiska sevärdheterna, och inte minst de trevliga restaurangerna.

Önskar du att utforska regionens sevärdheter i sällskap med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner Viator en värld av intressanta utflykter i Ligurien, som du med fördel kan boka redan hemifrån. Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Pietra Ligure

Vad tycker gästerna om i Pietra Ligure?

8,5
Samlade gästomdömen
Baserat på 26 recensioner