Provinsen heter La Spezia och regionen Ligurien. Men mest av allt är namnet Cinque Terre känt och det är här vi hittar denna söta, lilla stad, Monterosso al Mare. Det som skiljer staden från de övriga är bland annat att här finns strand, två stycken faktiskt och är även den staden som känns mest "öppen".   Monterosso al Mare  är uppdelat i två delar, en gammal och en lite nyare. Därav två stränder. Du ta dig mellan de två centrumen via en tunnel. 

Du kan bila, ta tåget eller åka båt

Staden har endast ca 1400 invånare, som bor här året runt. Hur många som trampar på stadens gator sommartid är svårt att veta. Men de är i alla fall otaliga. Staden ligger endast 12 m.ö.h. till skillnad från sina "syskon". Men så är det ju detta som är just charmen med de fem byarna. De är snarlika men ändå helt olika varandra. 

Du kan välja att bo i Monterosso al Mare eller dess närhet. Du kan även välja att bo i La Spezia där pulsen är högre och utbudet mycket större. För att sedan ta dig mellan La Spezia och de fem byarna kan du antingen ta bil, tåg eller båt om vädret tillåter.

 Resor till  Monterosso al Mare

Monterosso al Mare är en av de fem byarna i nationalparken Cinque Terre. Läget, i en skyddad bukt med konstgjort rev, gör att sol- och badsugna gäster gärna stannar till i staden. Det passar nämligen de flesta ypperligt då Monterosso al Mare är den stad som ligger allra längst bort, från La Spezia sett.  Och vad passar bättre än att svalka sig efter att ha bestigit uppförsbackar och kanske en av de många lederna i området. Dessutom finns här flera bra restauranger, barer och lite småbutiker.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Monterosso al Mare

Vad tycker gästerna om i Monterosso al Mare?

8,8
Samlade gästomdömen
Baserat på 10 recensioner