Resor till Montemarcello

Unikt läge med ett stråk av Romarriket

Montemarcello ligger på toppen av berget Caprione varifrån du har en vacker utsikt över La Spezias bukt, floden Magras mynning och den toscanska kusten från Carrara till Viareggio.

Redan på vägen hit från Lerici, får du en glimt av de vackra utsikter som helt säkert har bidragit till att Montemarcello nu finns på listan över Italiens vackraste medeltidsstäder - i borghi più belli d'Italia.

Karta över Montemarcello

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området.

Romersk stadsplan

Staden har fått sitt namn efter den romerska konsulen Claudio Marcello, som erövrade detta område till Rom år 155 f.Kr. Staden har än idag en typisk fyrkantig romersk stadsplan, med smala gator som korsar varandra med 90 graders vinkel. Runt om staden finns ruiner av de stadsmurar som byggdes på 1400-talet. I den norra delen av staden finns ett stort torn som byggdes för att försvara staden och i den södra delen ligger ännu resterna av en militär fästning som användes så sent som under andra världskriget.

En av de vackraste stränderna

Nära staden finns två små strandlaguner som du kan nå havsvägen eller via vandringslederna som utgår från Montemarcello. Den ena stranden är Punta Corvo som är klassad som en av Italiens 20 vackraste stränder, medan den andra - som är lite mindre - heter Punta Bianca.Semesterbostäder i Montemarcello i Ligurien

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Ligurien. Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Montemarcello? I sökmotorn här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring staden.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Ligurien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster.

>>> Jämför priser på hotell i Ligurien

Flygplatser och transport

Pisa flygplats, Galileo Galilei International Airport, ligger mindre än en timmes bilfärd från Montemarcello. Under sommarsäsongen är det normalt sätt möjligt att flyga direkt hit från Sverige och Danmark, med flera olika bolag. Du kan själv kontrollera vilka förbindelser som finns, genom att söka på "Flyg + Boende" i sökmotorn här på sidan.

Det kör ett tåg längs kusten från Pisa, men det finns ingen förbindelse hela vägen till Montemarcello. Du får gå av i Sarzana eller i La Spezia, varifrån du kan ta en buss den sista biten. Om du gärna vill slippa vänta på offentlig transport, rekommenderar vi dig att hyra en bil på flygplatsen, så att du lättare kan ta dig runt på semestern. 

Restauranger och inköp

Staden har endast cirka 300 fasta invånare, men dock ett par restauranger - och i grannstäderna finns det ännu fler restauranger att välja emellan. Vill du själv stå för maten, är det en fördel att ha en bil, så att du kan köra till La Spezia för att handla mat. 

Utflykter

Du kommer inte sakna intressanta utflyktsmål, när du är på semester i Montemarcello. Det ligger flera idylliska städer längs kusten, och lite längre in i landet, som du kan spendera många semestrar på att utforska. Det är svårt att framhäva en framför en annan, men det är inte utan grund, som de fem fiskelägena i Cinque Terre naturreservat tillhör områdets mest kända sevärdheter.

Naturreservatet är just ett exempel på, vad som faktiskt lockar många besökare till denna del av Italien: naturupplevelserna. Du har många möjligheter på att gå iväg på vackra vandringsturer i omårdet, eller för att testa krafterna med canyoning i Garfagnana, där alla med lite mod, kan få en rolig dag med rappelle, klättring och aktiviteter på vattenlöp.

Önskar du att utforksa regionens sevärdheter med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner ett brett sortiment av spännande utflykter i Ligurien, vilka du med fördel kan boka online hemifrån.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Montemarcello