Resor till Moneglia

Moneglia är med sitt läge nära några av den Italienska Rivierans vackraste städer och naturområden idealisk för en semester där avkoppling och aktiva upplevelser kan kombineras. Boka din resa till Moneglia med Escapeaway i dag!

Moneglia ligger i nordvästra Italien mitt emellan Portofinohalvön och Cinque Terre - två av de vackraste områdena på den Italienska rivieran. Den lilla kuststadens smala gator och färgglada hus, butiker, caféer och restauranger är rena idyllen. Så blev Moneglia också 2012 upptagen i “I Borghi più Belli d’Italia” (en förening för Italiens vackraste medeltidsstäder).

Det som på allvar gör Moneglia till ett intressant resmål är stadens fantastiska läge i en liten skyddad bukt på den soliga Rivieran. Här kan du verkligen njuta av det varma medelhavsklimatet på stadens egen lilla strand, som med sitt kristallklara vatten är näst intill oemotståndlig. Med sitt läge inne i bukten mellan de små näsen Punta Moneglia och Punta Rospo samt bakom vågbrytaren blir stranden mycket lämplig för barnfamiljer. Därtill kommer att Moneglia ligger i ett otroligt naturskönt område som bjuder på många möjligheter till vandringsturer i de omkringliggande bergen.

Vandringsturer och kulinariska upplevelser

Om du tar tåget så kan du på bara en halv timmes tid vara i den berömda nationalparken Cinque Terre. Parken är uppkallad efter 5 små fiskelägen som var och ett i sig är värda ett besök. Det är emellertid områdets många natursköna vandringsleder som för många aktiva semesterresenärer är områdets huvudattraktion. kommer du ihåg att ta med dig ett par förnuftiga vandringsskor på resan till Moneglia så behöver du än sin gång inte åka till Portofinohalvön eller Cinque Terre för att vandra. Sentiero Verdeazzurro, långdistas-vandringsturen som förbinder Genua med Portovenere, går faktiskt rakt igenom Moneglia. Du kan nöja dig med att följa den ett kort stycke åt norr eller söder för att utforska frodiga Punta Moneglia eller Punta Rospo. Du kommer nog få lite svett i pannan innan du kommer upp på höjderna, men väl där belönas dina ansträngningar med fantastiska utsikter över havet och ner längs kusten.

Är du mer intresserad av ett avkopplande strandliv så behöver du naturligtvis inte nöja dig med att tillbringa hela semestern på stadens egen strand. Det finns åtskilliga fina badstränder inom några få kilometer från Moneglia och även små orörda badvikar som bara kan nås från vattnet med båt. Oavsett om du föredrar att tillbringa dagarna aktivt med vandring och sightseeing eller bara vill slappa på stranden så kan du dessutom se fram emot de kulinariska upplevelser som en resa till denna del av Norditalien erbjuder. På din väg runt omkring i området kommer du säkert lägga märke till de många olivlundarna och citronodlingarna. Kulinariskt är också området omkring Moniglia framför allt känt för sin olivolja, som självklart används rikligt i den lokala upplagan av medelhavsköket.

Med tanke på att staden bara har omkring 2 800 fasta invånare så finns det ett riktigt stort urval av matställen. Staden har även en del mataffärer där du kan köpa de flesta dagliga förnödenheter du kan tänkas behöva. Känner du behov för ytterligare inköpsmöjligheter eller söker du ett ännu större urval av matställen, då tar det tack vare tunneln inte mer än 15 minuter att köra till grannstaden Sestri Levante - Där finns det ett stort urval av båda delar.

På det hela taget är Moneglia väl förbundet med de andra städerna längs kusten. Du kan till exempel ta dig med tåg ända till Genua och La Spezia, på samma sätt som motorvägen norr om stan ger dig snabb förbindelse till resten av regionen.

Boka din resa till Moneglia online

Hos Escapeaway kan du lätt och säkert boka din resa till Moneglia online. Välj själv om du vill boka en paketresa inklusive flyg och hotellvistelse samt eventuell hyrbil eller transport (transfer) tur/retur från flygplatsen. Vill du hellre själv arrangera din resa till Ligurien kan du nöja dig med att enbart boka ditt hotell genom Escapeaway. Alla våra hotell, semesterlägenheter och villor är handplockade och vi erbjuder avresa dagligen från alla flygplatser och vistelse i precis det antal dagar du själv vill.

>> Läs även om resor till Finale Ligure
>> Så hyr du en villa i Ligurien

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Moneglia

Vad tycker gästerna om i Moneglia?

8,6
Samlade gästomdömen
Baserat på 107 recensioner