Resor till Manarola

En färgstrålande syn

Manarola ger dig ren semesterglädje i form av pastellfärgade hus, vy över Medelhavet och dessutom enkel transport med tåg eller båt, så att du enkelt kan besöka de andra fyra byarna i Cinque Terre

Manarola är en de totalt fem spännande byarna längs med Cinque Terre kusten. De ligger som pärlor på ett band och förbinds med tåg, med båt och med vandringsleder.

Se städerna till fots

Den populäraste av stigarna, och samtidigt den kortaste, är faktiskt den som förbinder Manarola med Riomaggiore, den sydligaste av de fem byarna. Vandringsstigen heter "Via dell'Amore" vilket betyder Kärleksstigen, och det tar endast 20 minuter att promenera denna sträcka. Har du lust till en förfriskning, finns det en liten bar på vägen, där du kan njuta av utsikten mot Manarola.

Observera att  en del av "Via dell'Amore" för närvarande är stängd på obestämd tid, på grund av jordskred. 

Hoppa i vattnet från klipporna

Många väljer också att ta med badkläderna, för det finns flera små stigar, som för ner till klipporna, där du kan sola och bada nästa ostört - och har du barnen med dig, är det ett perfekt ställe att ta med metspöet till.

Byn ligger, som övriga byar i Cinque Terre, "klistrad" fast på klipporna, och det finns i stort sätt endast en gata, nämligen huvudgatan, som för ner till det lilla båt-parkeringen. En riktig hamn har man inte kunnat anlägga, så de små fiskebåtarna blir uppdragna på land, och ligger faktiskt sida vid sida om varandra längs hela huvudgatan. 

Karta över Manarola

Klicka på kartan här nere, för att få en överblick över semesterbostäder i staden, samt en översikt över de närmaste flygplatserna och avstånd till övriga städer i norra Europa. Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway kan vi erbjuda dig mer än 1500 semesterbostäder i Italien - däribland ett brett urval av handplockade hotell och semesterlägenheter i Ligurien.

Oavsett om du gärna vill bo centralt i Manarola, eller kanske i lugnare omgivningar ute på landet, kan du snabbt få en översikt över tillgängliga semesterbostäder genom att använda sökmaskinen här ovan.

Drömmer du om en semester i lugna, lantliga omgivningar, är det värt att överväga en agriturismo i Ligurien. Här bor du normalt sätt på ett idylliskt lantställe, som eventuellt fortfarande har ett aktivt lantbruk med vackra omgivningar, som ger rikligt med plats för barnen att njuta av friheten, och de vuxna att njuta av ron.

Vill du gärna uppleva flera olika delar av Italien, kan du naturligtvis också välja att bo på olika platser under din semester - så får du se fler delar av det fascinerande stövellandet.

Transport

Ska du på semester i Manarola, är den närmsta flygplatsen den i Pisa, men inom nästan samma avstånd ligger också Genova flygplats. På dessa flygplatser hittar du ett brett urval av flygbolag, som t.ex. Ryanair, easyJet, SAS och Norwegian med rutter till stora delar av övriga Europa - däribland Sverige och Danmark. 

Läs mer om flygförbindelser till Italien här

Du kommer lätt till Manarola, och resten av området, med tåg från Genova eller Pisa. Det finns möjlighet att köpa ett särskilt tågbiljett till själva parkområdet, vilket kan vara en fördel om du inte vill vandra hela vägen fram och tillbaka mellan städerna. Bilar ska däremot parkeras utanför städerna.

Restauranger och shopping

Hos stadens lilla köpman, kan du få bröd, frukt och grönsaker, samt de mesta till det dagliga behovet, men om du vill handla in i en riktig mataffär,  supermercato, får du åka till en av de lite större städerna i området, som t.ex. La Spezia.

Byns storlek tagen i betraktelse, så finns här ett förnuftigt urval av restauranger - flera med en fantastisk utsikt över staden och havet - men på en lite längre semester, kommer du nog att vilja utforska några av restaurangerna i grannstäderna.

 

Utflykter och sevärdheter

Om du vill vandra lite för att njuta av den fina utsikten men inte har lust att ge dig ut på en av de längre och mer krävande turerna - eller om du har småbarn med - så kan vi rekommendera en liten lokal tur i Manarola. Turen går längs en stig bakom kyrkan och följer runt byn längs den nordvästliga sluttningen som bjuder på en fantastisk utsikt över havet och hela Manarola. Turen "Manarola runt" tar ca 20 min.

Om du ska segla till och från Manarola, vilket varmt kan rekommenderas, så går detta endast vid bra väder, nästintill vindstilla då de små turbåtarna lägger till vid tillfälliga landbryggor och inte någon riktig kaj.

Utöver de fem små kuststäderna, är städer som Portovenere, Varesa Ligure och Chiavari också intressant utflyktsmål.

Lokala länkar

Den officiella hemsidan för Cinque Terre hittar du här.

 

 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Manarola

Vad tycker gästerna om i Manarola?

8,9
Samlade gästomdömen
Baserat på 34 recensioner