Lyxsemester i Ligurien

Från Italiens gräns till Frankrike, och hela vägen till äventyrliga La Spezia vid Toscana, breder Ligurien ut sig längs Medeljavet och utgör den Italienska Rivieran. Här finns lyx och vardag, och levnadsstandarden är hög, medan tempot är behagligt lågt. En lyxsemester i Ligurien är en skön paus från storstadslivet, ett andningshål i en region där livet går sin stilla gång. En region för livsnjutare och därmed den perfekta lyxsemester-destinationen.

Havet och de omkringliggande bergen skapar ett helt unikt  mikroklimat, vilket ger goda förutsättningar för plantor och växter att växa. Det är ett faktum, att sträckan mellan Ventimiglia nära gränsen till Frankrike och San Remo, kallas för La Riviera dei Fiori, Blomsterrivieran. Kulminationen av färger, former och bad nås i San Remo, staden som kanske mest är känd för sitt casino, men som också kallas för Città dei Fiori - blommernas stad. Varje år, på en tidpunk mellan januari och mars, då våren redan kommit, håller man i en blomsterfestival som lockar tusentals besökare varje år.

Som om havet, färgerna, naturen och de gästfria invånarna inte var anledning nog att åka på en lyxsemester till Ligurien, kan regionen också skryta med en förstklassig gastronomi. I regionens huvudstad Genova såg peston för många år sedan dagens ljus för första gången, och nu är den en populär sås till pastan över hela världen. Även focaccia, eller 'a fügassa' som man säger på den lokala dialekten, har sitt ursprung i Genova. Redan på medelåldern kunde stadens invånare njuta av doften av nybakat bröd, när de promenerade genom staden.

Lyxresor till Ligurien med Escapeaway kan bokas med avgång från antingen Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Du reser med reguljärflyg med möjlighet för flexibel reslängd, så du kan välja om din lyxsemester ska vara 6 eller 10 dagar - allt är möjligt. Våra duktiga och erfarna resekonsulter har valt ut de bästa lyxhotellen i Ligurien, baserat på bland annat läge, storlek, inredning och gästers omdömen. Använd sökmotorn här på sidan för att hitta rätt kombination till din resa. Trevlig resa!

>> Läs mer om lyxsemestrar i Italien
>> Läs också om lyxresor till Toscana

>> Läs mer om lyxresor

Karta över Ligurien