Resor till Loano

Semester på den Italienska Rivieran

Vackert belägen stad med en äldre och nyare stadsdel. Här hittar du rikligt med restauranger och butiker.

Loano är känt för sitt rena hav, och tack vare sin beliggenhet inne i bukten, är här milt och i stort sett vindstilla. Stranden är 2 km. lång och består primärt av sand och grus. Havet är lugnt och med ett rikt djurliv av bl.a. bläckfiskar och många andra fiskarter. På båtturer ute till havs finns det, framför allt på våren och hösten, också chans att se delfiner.

Efter en avslappnande dag på stranden bjuder promenaden Madonna di Loreto, liksom den gamla stadsdelen, in till långsamma promenader på ljumna sommarkvällar. Gå eventuellt också en tur i stadens stora marina, som är en av de största på den västra delen av den Italienska Rivieran. Utöver alla stora lyxyachter, finns här också en mindre grupp aktiva fiskebåtar.

Staden har en egen tågstation, så det är enkelt att åka mellan olika städer om man önskar det. Härifrån är det också lätt att ta en båttur till Galinara-öarna.

Karta över Loano

Klicka på kartan här nedan, för att få en översikt över hotell och andra semesterbostäder i staden, samt för att se avstånd till flygplatser och andra Europeiska städer.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway kan vi erbjuda dig mer än 1500 semesterbostäder i Italien - däribland ett brett urval av handplockade hotell och semesterlägenheter i Ligurien.

Oavsett om du gärna vill bo centralt i Loano, vid stora sevärdheter och bra restauranger, eller kanske i lugnare omgivningar ute på landet, kan du snabbt få en översikt över tillgängliga semesterbostäder genom att använda sökmaskinen här ovan.

Är det inte en semesterlägenhet vid strandkanten du söker, utan en äkta lantlig idyll? Då ska du överväga möjligheten att spendera semestern på en agriturismo i Ligurien.

Har du frågor, eller vill gärna ha hjälp med att hitta det perfekta valet av bostad för dig till din semester, är du alltid välkommen att kontakta oss för att få våra tips och råd.

Vill du gärna uppleva flera olika delar av Italien, kan du naturligtvis också välja att bo på olika platser under din semester - så får du se fler delar av det fascinerande stövellandet.

Transport

Vill du flyga, är Genova flygplats den som ligger närmast Loano. Denna flygplats betjänas bland annat av lågprisbolag som Ryanair, med rutter till stora delar av övriga Europa.

Det kör tåg som stannar i Loano. Därtill kommer, att den närliggande motorvägen och kustvägen, gör det lätt för dig att komma till och från staden. Många väljer därför att hyra en bil redan i flygplatsen, för att lätt komma fram den sista biten till semesterbostaden. Dessutom har du, med en hyrbil, större frihet att åka iväg på utflykter under semestern. 

Information om bilhyra på Genova flygplats.

Det är en tur på cirka 1800 km från mellersta Sverige till Loano. Med en övernattning under vägen, är det ett överkomligt avstånd för de flesta, och turen söderöver kan också vara en chans att få se nya delar av Europa.

Utflykter

Den 2 kilometer långa stranden är stadens huvudattraktion, men om du inte vill spendera hela semestern vid havet, finns det också många andra spännande utflyktsmål i området. Få kilometer bort, ligger det stora grott-komplexet Le Grotte di Toirano, där du på guidade turer, kan utforska fantastiska grottsalar med fotavtryck och andra spännande spår från våra förfäder. Detta är dock endast ett av flera grott-komplex inom kort avstånd från Loano, som på en varm sommardag kan vara sköna att svalka av sig i. Du har i Loano också en bra utgångspunk för att uppleva många pittoreska medeltida städer. Kör du t.ex. en tur till Cervo längre ner längs kusten, möter du en vidunderlig medeltidsstad - kanske regionens vackraste - med trevliga restauranger, och inte minst en fantastisk havsutsikt. Önskar du att utforska regionens sevärdheter med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner Viator en värld av spännande och välorganiserade utflykter i Ligurien, som du med fördel kan boka online hemifrån.

Lokala länkar

Du hittar hemsidan för det lokala turistkontoret här.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Loano

Vad tycker gästerna om i Loano?

8,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 45 recensioner