Resor till Lerici

Staden anses vara en av de viktigaste städerna på kuststräckan. Förutom stadens vackra gröna omgivningar finns det mycket att se för den historiskt intresserade och som turist är detta en stad med oanade möjligheter.

Lerici ligger på den vackra kuststräckan söder om La Spezia, och redan under romartiden strömmade det till med turister. Den nya strandpromenaden förbinder Lerici med grannstaden San Terenzo. Med sina sandstränder (de enda i området), lustbåtshamnen, båtfart och stämningsfulla centrum med glassbarer och restauranger i flertal är Lerici en utmärkt semesterdestination.

Det är den största och samtidigt viktigaste staden i La Spezia-bukten, efter La Spezia. Staden är riktigt trevlig och livet präglas om sommaren runt den långa strandpromenaden som är full av små kafèer och restauranger. Staden domineras av det spännande slott som ligger ut till lustbåthamnen och för de historiskt intresserade är det en stad med många möjligheter. Det finns bussförbindelse från La Spezia.

Från Lerici kan man se till småöarna Palmaria, Tino och Tinetto samt till städerna La Spezia och Portovenere, dit det även är båtförbindelse flera gånger om dagen under sommarhalvåret. Det är också möjligt att segla från Lerici till de små byarna i Cinque Terre, en kuststräcka som är en hel resa värd. Strax söder om Lerici finner man de två småbyarna Fiascherino och Tellaro som båda ligger ut till den äventyrligt vackra Fiascherino-bukten. Av andra intressanta mål i närområdet kan nämnas floden Magra, den historiska landsbyn Montemarcello och till sist den vackra stranden Punta Corvo som kan nås till fots eller havsvägen. Samtidigt är Lerici en bra utgångspunkt för utflykter med bil, eftersom den närmaste motorvägsavfart bara ligger 5 km härifrån. På så vis når man snabbt Pisa, Florens, Lucca, marmorgrottorna vid Carrara samt Toscanas badstränder med tillhörande nattliv om sommaren.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Lerici

Vad tycker gästerna om i Lerici?

9,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 8 recensioner