Resor till Le Grazie

Den förbisedda pärlan vid Portovenere

De flesta kör bara förbi Le Grazie - men du som väljer att stanna, kommer att ha något att se fram emot. Le Grazie är nämligen en idyll på den vackra klippkusten mellan La Spezia och Portovenere, som endast ligger 2 km bort.

Le Grazie har allt som behövs för att skapa en bra semester. Endast cirka 90 km från Pisa Internationella Flygplats hittar du här ett riktigt semesterparadis med vykortsvackra miljöer och ett härligt läge vid Medelhavet.

Njut av lagunen

På väg ut till Portovenere passerar du den ena lagunen efter den andra - och i en av dem ligger Le Grazie. Här kan du promenera längs vattnet, njuta av småbåtshamnen, stadens lilla park med lekplats samt den lilla offentliga stranden med grov sand. På sommaren (normalt i juli och augusti) kan du ta båten till Portovenere och den lilla ön Palmaria, där du kan vandra eller njuta av en medelhavsmåltid på en av de två restaurangerna som huserar på den lilla ön.

Allt du behöver

De närmsta städerna är Portovenere (ca. 2 km) och La Spezia (ca. 10 km), där du både hittar shoppingstråk och stora supermarknader. Men du kan faktiskt hitta de nödvändigaste även i Le Grazie, då här både fins grönsakshandlare, bagare, en liten köpman, en kaffebar, apotek, bank, tre restauranger och andra små butiker.

Snöra vandringsstövlarna...

Har du kommit till området för att vandra, kan du lätt göra detta utan att först ta bilen. Från Le Grazie kan du gå till Portovenere eller till Muzzerona, om benen framförallt tycker om lugna promenader. Och önskar du bege dig ut på en mer krävande tur, kan du vandra hela vägen till Riomaggiore - för att sedan ta båten tillbaka till Portovenere (eller tåget tillbaka till La Spezia, och därifrån vidare till Le Grazie med buss). Dessa vandringsrutter är kostnadsfria, och inte lika trånga som rutterna mellan de fem städerna i Cinque Terre.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Le Grazie