Resor till Lavaggiorosso

Trevlig bergsby nära den italienska rivieran

Lavaggiorosso ligger i bergen precis ovanför Levanto, i ett vackert landskap där vild skog blandas med oliv- och vinodlingar.

Det är endast några få kilometer till Levantos härliga strand och livliga kvällsliv. Byn har endast cirka 1400 invånare, och delas i två delar av den lilla asfalterade vägen som leder ner till Levanto. Det är en perfekt utgångspunkt för dem som önskar vara nära strand, natur och kultur på en och samma semester. 

Karta över Lavaggiorosso

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över de semesterbostäder vi erbjuder i staden, samt för att se hur långt det är till de närmsta flygplatsena och övriga städer i Europa. Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Ligurien.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Lavaggiorosso? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Ligurien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Ligurien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Vill du flyga, är Genova Flygplats den som ligger närmast Lavaggiorosso. Inom räckvidd ligger dock också Pisa och Parma flygplats. Flygplatserna betjänas i skrivande stund av bland annat flygbolagen Ryanair och Vueling och det är därför möjligt att hitta en billig flygresa hit - eventuellt med en mellanlandning.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Det kör bussar till Lavaggiorosso från Levanto, där den närmsta tågstationen ligger, med förbinderlse till Genova. Vägen från kusten upp till Lavaggiorosso är stel och snirklig, men det är trots det relativt enkelt att ta sig till och från staden. Om du inte vill vara beroende av bussens tidtabeller eller taxi, är det en fördel att ha en egen bil under semestern. Det är i regel enkelt att beställa hyrbil på Genova flygplats redan hemifrån. 

Restauranger och shopping

Det finns i skrivande stund endast en restaurang i själva staden, Antiga Ustaia Zita. Den får goda recensioner och är känd för att laga goda lokala rätter till bra priser. För ett större urval av restauranger, får du köra de 10 minuterna ner till Levanto. I Levanto finns också inköpsmöjlighetern i diverse supermarknader. 

Utflykter

Du bor några få kilometer från nationalparken Cinque Terre, som är upptaget på UNESCOs världsarvslista. Området är berömt för sina fem små, pittoreska städer Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore, som alla är värda att besöka. Det finns dessutom goda möjligheter för en aktiv semester med vandring i Cinque Terre, då ett stigsystem förbinder de fem städerna och på några platser går det också att ta sig fram på dessa stigar på mountainbike eller till häst. Inom räckvidd ligger också en av de mest exklusiva städerna i Italien, Portofino, med dess vackra hamn. Här ligger ofta yachter i miljonklassen och den vackra lilla kuststaden är full av exklusivitet. Det är ingen tvekan om att den stora plånboken behövs tas med om du bu vill bo här, men staden absolut värt ett besök - om än bara för några timmar.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Lavaggiorosso