Agriturismo Golfo dei Poeti

Escapeaways kategori

8,2 Gästrecensioner
Marie Strutzenblad
Utvalt av
Marie Strutzenblad

Agriturismo Golfo dei Poeti är ett familjärt boende som ger dig och din familj möjligheten att bo på en bondgård i utkanten av La Spezia och dessutom med närhet till den världskända nationalparken Cinque Terre. Med sin panoramautsikt över kusten, havet och La Spezia kan du här få en riktigt avkopplande vistelse!  De dagar du inte beger dig ut på äventyr kan du slappa intill poolkanten samtidigt som du låter blicken vila på stadens takåsar, kusten och havet. Du befinner ju dig trots allt ca 150 m ö h.

Den gästvänliga ägarinnan Daniela och hennes personal tar emot dig med öppen famn här på Agriturismo Golfo dei Poeti, endast ca. 3 km från centrum av den medelstora provinsstaden La Spezia. Till gården hör en tomt på 21 hektar och du kommer snabbt att märka doften av rosmarin som satt sin prägel på stället och framför allt lugnet som infinner sig. 

Vägen ner till La Spezia kan även göras till fots då det endast är ca. 2 km via ett stigsystem, men terrängen sluttar och tillbakaturen kan bli ansträngande då gården ligger både högt och fint. Men placeringen betyder att utsikten är värd att köra långt efter. Uppe vid poolen har du nämligen panoramavy över La Spezia och hela bukten som letar sig ut till Portovenere och vidare till Cinque Terre.

Poolen ligger i närheten av de fem lägenheterna Juniorsuite och Major samt vid receptionen - medan de andra fem lägenheterna ligger ca. 500 meter bort (du kan ta bilen om du föredrar). Det finns två pooler på gården: en stor pool med fin utsikt och en mindre pool precis bredvid med både vattenfall och jacuzzi. Denna pool är ca. 90 cm djup och har ett par trappsteg upp. I denna kan barnen enkelt plaska runt, men det är inte tal om en ren barnpool. Vid poolområdet finns det även en toalett vilket är skönt för dig som bor i lägenheterna en bit bort. 

Utflykt nummer ett i denna del av Italien är utan tvekan Nationalparken Cinque Terre. Det absolut smidigaste sättet att komma till dit är med tåget från La Spezia (ca. 3 km), varifrån avgångarna går ofta till de fem byarna (Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza och Monterosso). Tågturen tar endast ca. 15 min. Eller så tar du båten de dagar de kan ge sig ut, detta beror på väderleken.

För att komma från by till by kan du sedan antingen ta tåget (få minuter), ta båten (panoramisk men dyrare än tåg) eller vandra (enstaka stigar kan vara stänga pga jordskred). Andra upplagda utflyktsmål är sandstranden i Lerici (ca. 14 km), pittoreska Portovenere (ca. 15 km), marmorbergen i Toscana eller konststäderna Lucca och Pisa (ca. 80 km).

När det kommer till mat och dryck så har du en uppsjö att välja mellan nere i La Spezia. Närmaste pizzeria ligger dock endast ca. 2 km bort men vi rekommenderar inte att du går dit, då det är ganska brant. Gården har ett avtal med en restaurang i närheten som kör ut maten så att du kan sitta och njuta av den på din egna terrass utan att behöva ta bilen. 

Produktionsdelen på stället heter Fattorie Bedogni von Berger. I ett hörn för sig själv kan gårdens många djur besökas en kort stund och en gång om dagen, på morgonkvisten. Det finns bl.a. höns, vietnamesiska svin och en flock getter som är mycket nyfikna och gärna vill klappas. Till barnen finns en lekplats på tomten samt möjlighet till pingis . Här finns även ett stall med små ponnys samt fem små söta hundar, men de springer inte runt fritt bland gästerna. Förutom djuren producerar gården även honung, vin, olivolja och grönsaker i stor stil.  

 

 

 

Därför ska du välja Agriturismo Golfo dei Poeti

 • Närmaste flygplats: 87 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi
 • Parkering / Garage

Bra att veta

Då här inte finns någon riktig reception måste du i god tid innan anmäla din ankomsttid. Och är den utanför de angivna är detta på förfrågan. Ankomst efter midnatt är inte möjligt! Receptionen håller stängt mellan 12.30-14.30 och mellan 20:30-08:30.

Det finns inte wi-fi i lägenheterna men dock runt receptionen. Lokal skatt betalas på plats. Ved kan köpas på plats. Barnsäng kan hyras. Tar du med ett husdjur är detta på förfrågan och mot en kostnad. Frukost går att köpa till. Extrasängar är på förfrågan och betalas direkt på plats. Extra städning går att köpa till, liksom tvättservice. Mikro går att hyra.

Platsen där man håller sina bi står på behagligt avstånd från bostäderna enligt italiensk lag. En gång i månaden samlar ägarna på gården in honungen och på denna dag har bina tendens att söka sig bort från deras bo – och kan då dyka upp vid poolen.  Vägen upp till boendet är smal och brant.

Agriturismo Golfo dei Poeti är inte tillgänglig i dagsläget

Agriturismo Golfo dei Poeti är inte en del av programmet hos Escapeaway i dagsläget.

Karta och avstånd

 • San Terenzo di Lerici: ca. 12 km
 • Historiska Portovenere: ca. 15 km
 • Lerici: ca. 15 km
 • Charmiga och färgglada Manarola: ca. 16 km
 • Fiascherino di Lerici: ca. 17 km
 • Bolano: ca. 18 km
 • Tellaro di Lerici: ca. 18 km
 • UNESCO-lokaliteten Cinque Terre: ca. 20 km
 • Pisa med sitt lutande torn: ca. 82 km
 • Pisa Flygplats: ca. 87 km (1h 10m)
 • Genova Flygplats: ca. 118 km (1h 50m)
 • Florens Flygplats: ca. 146 km (1h 50m)
 • Bologna Flygplats: ca. 213 km (2h 30m)
 • Milano Linate Flygplats: ca. 222 km (2h 30m)
 • Milano all Flygplats: ca. 228 km (3h 0m)
 • Bergamo Flygplats: ca. 261 km (2h 50m)
 • Milano Malpensa Flygplats: ca. 277 km (3h 0m)
 • Nice International Flygplats: ca. 309 km (3h 50m)

Rummen och lägenheterna, som ligger fördelade på två historiska byggnader från 1600-talet och i Menello-sten,  är rustikt inredda. Det bästa av allt är att du har din egna terrass där du kan slå dig ner och njuta av semestern.

Faciliteterna är luftkonditionering, Tv och hårtork. De lägenheter som ligger ca 500 meter från poolen har ingen Wi-Fi intill sitt boende, utan får ta sig till receptionsområdet. Grillmöjligheter finns.

Studiolägenheten (Timo) m. terrass; denna lägenhet ligger tillsammans med fyra andra i fridfulla omgivningar ca. 500 meter från receptionen och poolen. Det finns p-plats och gemensam terrass med grill uppe vid dessa lägenheter. Den har en liten terrass där man kan skymta La Spezia och bukten mellan tråden. Lägenheten har egen ingång och mäter ca. 28 m². Den består av ett stort uppehållsrum med dubbelsäng,  bäddsoffa och kokvrå (med bl.a. kylskåp och 4 kokplattor). Dessutom finns det badrum med toalett, dusch och hårtork. Mirto och Timo ligger sidan om varandra.

Studiolägenheten (Mirto) m. terrass; denna lägenhet ligger tillsammans med fyra andra i fridfulla omgivningar ca. 500 meter från receptionen och poolen. Det finns p-plats och gemensam terrass med grill uppe vid dessa lägenheter. Den har en stor härlig terrass där man kan skymta La Spezia och bukten mellan träden. Lägenheten har egen ingång och mäter ca. 32 m². Den består av ett stort uppehållsrum med dubbel bäddsoffa, 1½-manssäng (120 cm bred) i en separat avdelning och kokvrå (med bl.a. kylskåp och 4 kokplattor). Dessutom finns det badrum med toalett, dusch och hårtork. 

Lägenhet m. 1 sovrum (Junior Suite) m. havsutsikt och terrass; dessa fyra lägenheter ligger går under typen Junior Suite och ligger alla nära poolen och receptionen. De har alla en privat, möblerad terrass med utsikt över La Spezia och bukten. Lägenheterna har alla egen ingång och ligger alla i samma byggnad. De mäter ca. 35 m² och består av uppehållsrum med dubbel bäddsoffa och kokvrå (med bl.a. kylskåp och 4 kokplattor). Dessutom finns det sovrum med dubbelsäng samt ett badrum med toalett, dusch och hårtork. 

Lägenhet m. 1 sovrum (Corbezzolo) m. havsutsikt och terrass; denna lägenhet ligger tillsammans med fyra andra i fridfulla omgivningar ca. 500 meter från receptionen och poolen. Det finns p-plats och gemensam terrass med grill uppe vid dessa lägenheter. Den har en privat terrass med utsikt till La Spezia och bukten. Lägenheten har egen ingång och mäter ca. 32 m². Den består av ett uppehållsrum med dubbel bäddsoffa och kokvrå (med bl.a. kylskåp och 4 kokplattor). Vidare finns det sovrum med dubbelsäng samt badrum med toalett, dusch och hårtork. Lägenheten ligger ovanför Mirto och Timo, men det känns som om du bor på markplan pga. nivåskillnaderna.

Lägenhet m. 1 sovrum (Ginestra) m. begränsad havsutsikt och terrass; denna lägenhet ligger tillsammans med fyra andra i fridfulla omgivningar ca. 500 meter från receptionen och poolen. Det finns p-plats och gemensam terrass med grill uppe vid dessa lägenheter. Den har en privat terrass med ett par trappsteg ner till ingången. Lägenheten har egen ingång och mäter ca. 32 m². Den består av uppehållsrum med dubbel bäddsoffa och kokvrå (med bl.a. kylskåp och 4 kokplattor). Vidare finns det sovrum med dubbelsäng samt badrum med toalett, dusch och hårtork. Lägenheten ligger granne med Corbezzolo.

Lägenhet m. 1 sovrum (Gladiolo) m. begränsad havsutsikt och terrass; denna lägenhet ligger tillsammans med fyra andra i fridfulla omgivningar ca. 500 meter från receptionen och poolen. Det finns p-plats och gemensam terrass med grill uppe vid dessa lägenheter. Den har privat terrass med begränsad utsikt till La Spezia och bukten. Lägenheten har egen ingång och mäter ca. 43 m². Den är fördelad på två våningsplan och består på nedre plan av ett uppehållsrum med dubbel bäddsoffa (som ska stängas dagtid för att kom ut och in, ifall man bor 5 personer) och ordentligt kök (med bl.a. kylskåp och 4 kokplattor) och badrum med toalett, dusch och hårtork. En trappa (utan dörr) leder upp till andra våningen med sovrum med dubbelsäng och en enkelsäng. 

Lägenhet m. 2 sovrum (Major Suite) m. havsutsikt och terrass; denna (och enda) lägenhet heter Major Suite och ligger nära poolen i närheten av receptionen. Den har en privat, möblerad terrass med utsikt över La Spezia och bukten. Lägenheten har egen ingång och ligger i samma byggnad som de fyra tvårumslägenheterna Junior Suite. Denna lägenhet mäter ca. 63 m² och består av ett uppehållsrum med dubbel bäddsoffa och kokvrå (med bl.a. kylskåp och 4 kokplattor). Dessutom finns det två sovrum med dubbelsäng (kan delas till enkelsängar i det ena rummet) samt badrum med toalett, dusch och hårtork. 

 

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Agriturismo Golfo dei Poeti. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Möjlighet till luftkonditionering
 • Internet/Wi-Fi
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Möjlighet för havsutsikt/sjöutsikt
 • Parkering/garage (ev. mot avgift)
 • Stad mindre än 3 km bort
 • Nära vattnet (max 4 km)

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Via Proffiano 34
La Spezia

Koordinater

Latitude: 44.1137
Longitude: 9.7968

Vad tycker gästerna om Agriturismo Golfo dei Poeti?

10,0
Thomas, Holbæk

Fantastisk utsikt och lugn atmosfär

Utsikten är helt unik - vi satt på terrassen flera gånger per dag och bara njöt av utsikten - det fås helt enkelt inte bättre. Bara den gör att stället kan rekommenderas....
6,0
Kim Bøttcher, Brøndby Strand

En blandad upplevelse

Fin lägenhet och fantastisk utsikt ut över havet. MEN vägen från byn till stället är en smal och krokig bergsväg där två bilar inte kan mötas och köra förbi varandra....
8,0
Michael Bildsøe, Roskilde

Flott utsikt - bra lägenheter

Vi hade en underbar vecka där och var begeistrade över det fina köket, gott om plats och behaglig, ljudlös aircondition, vilken var ett nödvändigt ont. Allt fungerade...

Så kan du resa

Hos Escapeaway kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Liknande hotell

Italien, Norra Italien, Ligurien, Portovenere
8,4
Mycket bra
495 omdömen
 • Närmaste flygplats: 96 km
 • Närmaste strand: ca. 20 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Norra Italien, Ligurien, Levanto
 • Närmaste flygplats: 97 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Ligurien, Sestri Levante
8,8
Mycket bra
648 omdömen
 • Närmaste flygplats: 58 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi