Resor till La Spezia

Semester vid Liguriens underbara kust bjuder på många upplevelser.

Med sitt läge på gränsen mellan Ligurien och Toscana utgör La Spezia en strategisk nyckelpunkt för att utforska båda dessa fascinerade regioner.

La Spezia, är en av Italiens största hamnstäder, där en stor del av den italienska flottan håller till. Med sitt läge på gränsen mellan Ligurien och Toscana, utgör La Spezia en strategisk nyckelpunkt för att utforska båda dessa fascinerande regioner. 

På kort tid kommer du till pittoreska och fascinerande  Cinque Terre, till norra Toscanas härliga stränder och exklusiva badorter, och stora kulturstäder som  Pisa, Lucca och Genova . Allt inom ett behagligt köravstånd.

En stad spännande i sig själv

La Spezia är i sig själv också en spännande upplevelse. Vi kan kalla den en liten storstad eller en stor provinsstad. De flesta turister använder staden som bas för besök i Cinque Terre och den liguriska rivieran. Men du ska dock inte glömma att staden själv har en härlig atmosfär och bjuder på spännande sevärdheter. Den stora och breda hamnpromenaden ger en rik möjlighet att följa med i det livliga hamnlivet, och se på alla de skepp och båtar som lägger till här. Är du intresserad av historia kan du grotta ner dig i historieböckerna. La Spezia var nämligen en viktig hamn som bombades svårt under andra världskriget.

Karta över La Spezia

Klicka på kartan här nedan för att få en översikt över hotell och andra semesterbostäder i staden, samt avstånd till flygplatser och städer i norra Europa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway kan vi erbjuda dig mer än 1500 semesterbostäder i Italien - däribland ett brett urval av handplockade hotell och semesterlägenheter i Ligurien.

Oavsett om du gärna vill bo centralt i La Spezia, nära stora sevärdheter och bra restauranger, eller kanske i lugnare omgivningar ute på landet, kan du snabbt få en översikt över tillgängliga semesterbostäder genom att använda sökmaskinen här ovan.

Är det lugna omgivningar du letar efter, kan vi rekommendera att bo på ett agriturismo i Ligurien. Här bor du normalt sätt tillbakadraget i en lantlig idyll - ett perfekt val för dig som önskar en semester med lugn och ro.

Har du frågor, eller vill gärna ha hjälp med att hitta det perfekta valet av bostad för dig till din semester, är du alltid välkommen att kontakta oss för att få våra tips och råd.

Vill du gärna uppleva flera olika delar av Italien, kan du naturligtvis också välja att bo på olika platser under din semester - så får du se fler delar av det fascinerande stövellandet.

Transport

Vill du flyga till Italien, är Pisa flygplats den som ligger närmast La Spezia. Inom räckvidd ligger dock också flygplatserna i Genova och i Parma. Alla dessa flygplatser betjänas av en brev variation av flygbolag, som t.ex. RyanAir, SAS och Norwegian, som har rutter till övriga Europa, däribland Sverige och Danmark. Det finns därför goda möjligheter att hitta billiga flygresor till La Spezia.

Det finns bra tågförbindelser med La Spezia. Du kan t.ex. åka direkt härifrån till Rom, Genova och Pisa. Med lokaltågen kommer du också enkelt till Cinque Terre och övriga grannstäder i Ligurien. Kommer du hit i bil, kan du följa motorvägen (A15) hela vägen ner till kusten och La Spezia. Ett bra tips är att du tar tåget för att komma ut till nationalparken Cinque Terre men båten hem. På så vis får du en bättre inblick i hur d små byarna ligger och hur mäktig stadens hamn egentligen är.

Det är att rekommendera att ha en hyrbil under semestern, om du vill ha möjligheten att i eget tempo utforska mer än bara närområdet. Med en bil är det dessutom lättare att vara mer spontan, utan att behöva tänka på att passa tidtabeller.

Restauranger och shopping

Längs promenaden hittar du en vacker park, som bjuder in till promenader i det fria. Via del Prione är den gata där det händer. Denna livliga gågata har ett stort utbud av butiker och det är också här du ser de lokala strosa runt. I La Spezia finns alla tänkbara möjligheter för inköp, kulturutbud, massor av liv hela dygnet runt, och bra badmöjligheter.

Utflykter

Vill du inte enbart spendera hela dagen vid poolen eller på stranden, har du massor av intressanta utflyktsmål inom kort räckvidd.

Ska semestern kryddas med historiska och kulturella sevärdheter, är en dagsutflykt till Pisa, Lucca och Genova tre exempel på perfekta utflyktsmål. Därtill kommer naturligtvis de berömda fiskebyarna i Cinque Terre, som är ett måste att uppleva, när du håller semester på dessa breddgrader.

De bildsköna städerna och det vackra landskapet, kan med fördel utforskas på vandringsturer. Följ t.ex. den högt belägna stigen Via dell' Amore - kärleksstigen - som förbinder alla byarna.

Läs mer om vandring i Cinque Terre härResor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i La Spezia

Vad tycker gästerna om i La Spezia?

8,8
Samlade gästomdömen
Baserat på 34 recensioner