Resor till Genova

Hitta resor till Genova, inkl. flyg och hotell eller semesterlägenhet

Genovas status som Italiens största hamnstad har upparbetats genom århundraden. Redan under 1100-talet var Genova en av Italiens stolta maritima republiker, och stadens köpmän tjänade enorma förmögenheter på handel i Medelhavet. Nu har du möjlighet att boka din resa till Genova direkt hos Escapeaway - som en paketresa som inkluderar flygbiljett, handplockad semesterbostad och eventuell hyrbil på flygplatsen. Det är enkelt, säkert och billigt.

En stor mängd människor reser till Genova varje dag, antingen som destionation, eller på genomresa, och så har det varit i århundraden. Liguriens pulserande huvudstad är både en livlig hamnstad med förbindelser till öar i hela västra Medelhavet; en knutpunkt för tågresenärer mellan öst, väst och nord; samt en naturlig fixeringspunkt på motorvägen E80, som sträcker sig hela vägen längs Liguriens kust, från Frankrike till Toscana.

1844 beskrev Dickens Genova som "a place that grows upon you every day...it abounds in the strangest contrasts; things that are picturesque, ugly, mean, magnificent, delightful and offensive, break upon the view at every turn". Dessa bilder stämmer än idag. Få andra städer är så trevliga och mysiga som Genova, staden är en riktig pärla.

Precis mitt i allt detta, ligger Genova och blickar ut över det Tyrrenska havet. För dem som kommer med båt, verkar det nästan som att staden är fastklistrad på bergens sluttningar. För dem, som kommer från bergen, är de öppna vidderna en välkomnande uppenbarele i jämförelse med de råa klipporna inne i landet.

Genovas status som Italiens största hamnstad har upparbetats genom århundraden. Redan under 1100-talet var Genova en av Italiens stolta maritima republiker, och stadens köpmän tjänade enorma förmögenheter på handel i Medelhavet. Storhetstiden varade i århundraden, och Genova ägde till exempel öarna Sardinien och Corsica. Under denna florisanska perioden var stadens största fiende inte de arabiska sjämännen, utan istället de konkurrerande republikerna Pisa och Venedig.

Besynnerligt nog blev det inte någon av dessa, som förorsakade Genovas nedgångsperiod, utan istället stadens egen son, Christoffer Colombus, vars upptäckter medförde nya sjöfartsrutter, som reducerade Medelhavets betydelse för handeln. Sedan fick Genova kämpa med invasioner från både Österrike och Frankrike, som nedsatte stadens makt och Genova fick avstå landmarker. Det ska uppmäksammas att Corsica fortfarande var genovesiskt då Napoleon Bonaparte föddes där 1769.

Idag är staden större än någonsin tidigare, men inte finare. De senaste årens snabba utveckling har - precis som i så många andra storstäder - påverkat, så Genova hár kommit att ha en besynnerlig blandning av gamla fina byggnader och nyproducerad betongbebyggelse. Det historiska centrumet, som ligger nära den gamla hamnen, är dock fortfarande mycket fascinerande, och då det är mycket stort, finns det ingen egentlig anledning att spilla sin tid på att besöka de nyare delarna av staden. Ända nere vid hamnen är bebyggelsen naturligtvis ny,man kan ju knappast kräva att hamnarnbetarna ska ha samma arbetsvilkkor som för 100 eller 300 år sedan. Men om man bara beger sig en liten bit från vattnet några steg, till de gamla arkaderna, som löper längs havsfronten, så hittar man här mysiga butiker och restauranger.

Stadens historiska centrum är en sann labyrint, som inbjuder till många dagars upptäcktsfärder.

Låt oss nämna några av de ställen, man bör besöka i staden:
- Via Garibaldi erbjuder en mängd olika palats från 1500-talet, varav vilka många har restaurerats. det är en sann fröjd för ögat att släntra ner för gatan och njuta av de präktigt utsmyckade taken och fasaderna.
- Den gotiska domkyrkan San Lorenzo härstamman från 11 - och 1200-talet, och dess eleganta arkitektur tillsammans med dess fina stenarbeten gör den till stadens finaste kyrka.
- Stadens alla torn är en annan höjdare, prova att se dig runt i staden och räkna hur många torn från Medeltiden du kan se, som antingen står originalt eller som har byggts in i senare byggnationer.
- Om man skulle få nog av finkulturen, kan man glädja sig över stadens enorma akvarium med över 500 slags fiskar (samt allt annat som finns i havet). Akvariet är Italiens tredje mest besökta museum, bara Vatikanmuseet i Rom och Uffizierne i Florens har fler besökare.

 

Flyg till flygplatserna runt Genova

Genova har en egen flygplats, Aeroporto di Genova, som ligger några kilometer utanför staden. Naturligtvis på en utbygd halvö ut i bukten, för här ger inte inlandet plats till en flygplats. Detta är en halvstor flygplats, som har förbindelse med många destinationer i Europa, så det är möjligt att flyga hit med en mellanlandning från vissa flygplatser.

Som alternativ, och vad som egentligen är lättare från flygplatserna i Skandinavien, kan du flyga till Nice flygplats (200 km), Turin (200 km), Milano Malpensa (170 km), Milano Linate (165 km) eller Pisa (160 km).

I Escapeaways sökmotor, kan du välja flygförbindelser från och till alla större flygplatser i Italien. Här hittar du därflr enkelt en förbindelse som passar dig, och du kan välja emellan en mängd olika reguljärfölyg vilket garanterar dig det lägsta priset på din resa till Genova. Kombinerar du detta med en semesterbostad och eventuellt en hyrbil på flygplatsen, är din resa säkrad av Resegarantifonden. Och priset är lika lågt, som om du skulle sätta ihop alla delar var för sig, även om du på de portalerna inte täcks av någon garanti.

Mer information till din resa till Genova

Genova är huvudstad i regionen Ligurien i nordvästra Italien. Staden, som ligger vid Genova-bukten och det Liguriska havet har cirka 600.000 invånare, vilket gör den till den största staden i Ligurien, en av de största städerna vid Medelhavet och den sjätte största staden i Italien.

Genova är känd för dess mäktiga hamn, som är den största hamnen i Italien, och utgör tillsammans med storstäderna Milano och Turin norra Italiens ekonomika lokomotiv. Dess rika kulturhistoria och dess gamla stadskärna har bidragit till, att delar av byn är upptagen på UNESCOs världsarvslista sedan 2006. Den är också känd för att vara födelsestad för den berömda sjör´fararen och upptäcktsresaren Columbus, samt violisten och komponisten Paganini.

Bland stadens största sevärdheter finns Palazi dei Rolli, som är en grupp storslagna, historiska palats, byggda vid en dekret från senaten år 1576, däribland Palazzp Rosso, Palazzo Bianco, Palazzo Podestà o di Nicolosio Limellino, Palazzo Reale och Palazzo Angelo Giovanni Spinola.

En annan av stadens sevärdheter är katedralen Duomo di Genova som invigdes av påve Gelasius II år 1118 och idag är sätet för kyrkrådet Genova. Katedralen är dock också känd för annat än sina religiösa händelser. Under Andra Världskriget rammade en felaktigt positionerad granat, avfyrad av det engelska slagskeppet HMS Malaya, ned i det sydstra hörnet av katedralens skepp. Genom ett under, som fortfarande diskuteras bland de äldsta i staden, exploderade granaten dock inte - och den förvaras fortfarande i katedralen, med en inskription, som prisar den himmelsmakt som skyddade stadens invånare.

Genova rymmer också ett akvarium som mottager miljoner av besökare varje år, och som är Italiens tredje mest besöka museum, endast överträffat av Vatikanmuseerna i Rom och Uffizierna i Florens. Akvariet ligger vid den gamla hamnen och rymmer hela 48 bassänger med bland annat delfiner, hajar, sköldpaddor, bläckfiskar och många andra arter. I hamnområdet hittar du också den panoramiska hissen, "Bigo", som bjuder på en fantastisk utsikt över Genova. Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Genua