Genova flygplats

Genova flygplats

Genova flygplats - officiellt Aeroporto di Genova (flygplatskod: GOA) - ligger på en konsthalvö cirka 6 km väster om Genova, Liguriens huvudstad. Flygplatsen har stor betydelse för den lokala ekonomin, inte minst för att det i området råder ett stigande intresse från turister som vill komma hit på semester. Landar du i Genova, är det inte bara enkelt att besöka regionens huvudstad, Genova, utan också att ta sig vidare till många andra intressanta städer och byar i Ligurien och den italienska rivieran. 

Flygbolag och flygrutter

Den nyligen moderniserade flygplatsen betjänas av åtskilliga flygbolag, där framförallt lågprisbolagen Ryanair och Vueling har många rutter till och från andra europeiska destinationer. Därutöver flyger bland annat Air France till Paris och Lufthansa till München. 

Lokal transport

Det kör regelmässigt bussar in till Genovas centralstation, Stazione Piazza Principe. Du kan köpa din bussbiljett från automater eller från turistinformationen i terminalen. Därutöver kan du ta en taxi från stoppet utanför ankomsthallens utgång. Det tar cirka 15 minuter att köra in till centrala Genova.

Biluthyrning

Flera av de stora, kända biluthyrningsbolagen som Avis, Hertz och Sixt har bås i flygplatsens ankomsthall, och erbjuder som regel ett brett utval bilar i olika klasser och storlekar. Önskar du en bestämd typ av bil rekommenderar vi dig att hyra bilen hemifrån - det gör det också lättare att jämföra priser och lägga till extrautrustning som bilbarnstol och GPS.

>>> Läs mer om biluthyrning på Genova flygplats här

Faciliteter på flygplatsen

Det finns ett litet urval av butiker, restauranger och caféer på flygplatsen. Därutöver inkluderar faciliteterna bland annat en turistinformation, ett växelkontor och bankomater.

Flygavgångar och -ankomster

Du kan se aktuella avgångar och ankomster på flygplatsens officiella hemsida här

Adress och kontakt

Aeroporto di Genova S.p.a. 
I-16154 Sestri Ponente 
Genova, Ligurien
Italien 

Email: info@airport.genova.it 
Telefon: 0039 (0)10 601 5328 

Flygplatskod: GOA 

Se flygplatsens läge på kartan