Resor till Fiascherino di Lerici

Fiascherino finner man på sträckan mellan Lerici och Tellaro di Lerici. Fiascherino är inte så värst stor men med sin fina placering vid en bukt mellan klippor och oliv- och pinjeträd är den en härlig utgångspunkt för en semester mellan himmel och hav. Fiascherino ligger som en bildskön halvö med en bukt på varje sida, bl.a. Golfo dei Poeti (poeternas bukt) och bjuder på både fiskerestauranger samt ett par hotell. Beger man sig in i naturen finner man blomstrande stigar som förbinder havet med kullarna i ett grönt landskap.

Under Medeltiden hade Lerici en viktig strategisk funktion för denna delen av medelhavsregionen då den ligger i bukten under La Spezia. Under slottet leder en väg via en panoramisk rutt mot den lilla byn Fiascherino. Detta lilla samhälle finner man på sträckan mellan Lerici och Tellaro di Lerici.

Fiascherino finner man på sträckan mellan Lerici och Tellaro di Lerici. Fiascherino är inte så värst stor men med sin fina placering vid en bukt mellan klippor och oliv- och pinjeträd är den en härlig utgångspunkt för en semester mellan himmel och hav. Tack vare byns placering i buktens lugn kan man komma hit året runt då klimatet är milt. Fiascherino ligger som en bildskön halvö med en bukt på varje sida, bl.a. Golfo dei Poeti (poeternas bukt) och bjuder på både fiskerestauranger samt ett par hotell. Beger man sig in i naturen finner man blomstrande stigar som förbinder havet med kullarna i ett grönt landskap.

Fiascherino är dessutom lite av en "kändisby" då den engelska författaren David Herbert Lawrence som skrev om Lady Chatterley kom hit under åren 1913 - 1914 men sitt hjärtas dam Frida. Byn är även känd för sina sköna stränder som lockar personer med V.I.P. karaktär men som också är otroligt populär för den lokala befolkningen. Så det är inte fel att säga att man närmar sig skönheten i Portofino men prissmässigt mycket långt ifrån.

Transport
Fiascherino ligger på gränsen mellan Ligurien och Toscana. För att komma hit i bil ska man hitta in på motorvägen A12 mellan Genova och Rosignano och ta avfarten vid Sarzana, var efter man bara ska följa skyltarna mot Lerici-Tellaro. Innan man ankommer till Tellaro di Lerici möter man Fiascherino.

Härifrån kommer man enkelt till de sevärda staden Tellaro som är med på listan över i Borghi più belli d’Italia - alltså de vackraste medeltidsstäderna i Italien men även till Nationalparken Cinque Terre och La Spezia.
Ankommer man med tåg är närmaste stationstad Sarzana S. Stefano Magra eller La Spezia, medan närmaste flygplats är Genovas Cristoforo Colombo och Pisas Galileo Galilei.

Ankommer man i egen båt ska man kontaka följande instans:
Ufficio Locale Marittimo di Lerici
Mazzini n. 23
19032 Lerici (SP),
Tel: 0187964545,
Fax: 0187964545
lerici@guardiacostiera.it

Har man behov för en taxi kan dessa tillkallas på tågstationerna samt i Lerici.
 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Fiascherino di Lerici

Vad tycker gästerna om i Fiascherino di Lerici?

8,5
Samlade gästomdömen
Baserat på 8 recensioner