Resor till Dolcedo

Landsorten med den vackra bron

Dolcedo ligger i Prinodalen, några få kilometer från havet, som i en ö mitt bland alla olivlundar - ett bra läge nära både hav och berg.

Dolcedo tillhör provinsen Imperia som har en av de största arealerna (30%) för olivodling i detta område. Staden är faktiskt känd för sin olivolja, som anses vara den bästa i Ligurien - i alla fall enligt många av lokalinvånarna.

Redan på 1200-talet fick staden namnet "Villadolce" , och var det område som var tätast befolkat i hela dahen. Stadens största sevärdheter är Barockkyrkan "San Tommaso" från 1600-talet som också är den största i dalen, samt stadens bro "Il Ponte dei Cavalieri di Malta" från 1297. Staden har lyckats bevar mycket av sin medeltida stämning, med samla gator och rutiska byggnader.

Den vackra staden är en perfekt utgångspunkt för utflykter i de "Maritima Alperna" och för besök i städerna Alassio, Borgio Verezzi, San Remo med många fler.

Karta över Dolcedo

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden och områdets geografi, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området.Hitta din semesterbostad i Dolcedo

På Escapeaway kan vi erbjuda dig ett utval på över 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, allt från små, trevliga B&B och stadshotell, till stämningsfulla villor och vingårdar. Detta gäller inte minst i regionen Ligurien.

Använder du sökmotorn här ovan, kan du snabbt få en överblick över tillgängliga semesterbostäder i Dolcedo under din valda resperiod. Har du redan en klar idé om vilken typ av bostad du söker, kan du med fördel använda filterfunktionen i sökmotorn. Här kan du både specificera bostadsform, samt önskningar om t.ex. pool, terrass och så vidare.

För dig som ska på semester med hela tjocka släkten, eller med en större grupp vänner, kan vi t.ex. rekommendera att hyra en hel villa i Ligurien. Det innebär en semester med massa privatliv och rik möjlighet att njuta av tiden tillsammans.

Har du fler frågor eller behov av lite assistans för att hitta helt rätt semesterbostad, är du alltid välkommen att kontakta oss på telefon, via mail, eller på chatten. Vi sitter redo att ge goda tips och råd, så att du kan få en oförglömlig resa. 

Flygplatser och lokal transport

Nice flygplats (i Frankrike) ligger näramast Dolcedo. På den italienska sidan är Genova flygplats bästa möjlighet. Många stora och små flygbolag håller till på dessa flygplatser, och det är därför som regel inte särskilt svårt att hitta en flygförbindelse hit från Skandinavien.

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester.

Det är en fördel att ha en hyrbil, om semestern går till en av Liguriens charmiga småstäder, det gäller även Dolcedo, då närmsta station ligger i Imperia. Det kan vara svårt att komma fram med offentlig transport, så med en hyrbil blir det smidigare att ta sig runt och planera utflykter utan att behöva anpassa sig till de fåtaliga bussavgångarna i området.

Här hittar du råd om biluthyrning i Italien

Restauranger och shopping

Det ligger en handfull restauranger och barer i Dolcedo. Likaså finns det på stadens små gator ett par köpmän där du kan hitta det mesta till det dagliga behovet under semestern. Därutöver kommer du att uppleva, att det framförallt i städerna längs kusten finns en massa restauranger och butiker som har allt hjärtat kan behaga.

Utflykter

Du bor i härliga omgivningar som bjuder in till vandringsturer. Du kan t.ex. följa en "bro-tur", ett gammalt åsne-spår som går ner till Rio Merea och leder dig förbi lokala sevärdheter, små sjöar och vattanfall, samt några av de andra gamla stenbroarna i området.

Dolcedo är också en bra bas, varifrån du kan åka på lite längre utflykter till andra spännande städer i denna del av Ligurien, samt till vackra naturområden. Inom räckvidd ligger till exempel Grotta di Bossea, som anses vara en av de vackraste i Italien. Har du lust att besöka en lite störra stad, ligger San Remo inte heller långt bort, med sitt rika handelsliv och stora utbud av restauranger. Likaså är den närliggande staden Imperia (där tågstationen ligger) också värd ett besök. Här kan du t.ex. köpa lokala specialiteter, såsom olivolja, på den veckovis återkommande matmarknaden. Det är också här nere Duomo San Maurizio (Liguriens största domkyrka), och inte minst den närmaste stranden, ligger.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsidan hittar du här (på italienska)

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Dolcedo