Resor till Corniglia

Betagande panoramautsikter och romantiska terrasser

Corniglia ligger högt och vackert i mitten av Naturparken Le Cinque Terre, med ytterligare fyra fiskelägen som närmsta grannar i norr och söder.

Det fantastiska med Corniglia, förutom att det är lätt att ta sig till de andra byarna, är dess placering: byn ligger högt på en klippa med en fantastisk panoramautsikt, och har därför inte en liten hamn vid havet, som de andra byarna i nationdalparken har.

Karta över Corniglia i Ligurien

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostärder och hotell vi tillhandahåller i området.

Till staden med tåg

Det kör tåg längs kusten, bland annat från Genova och Pisa, som stannar i Corniglia. Tågstationen ligger ca. 15 minuter utanför byn (lyckligtvis - för det innebär att man slipper tågen i själva byn) och vid ankomsten kan du därför välja att gå upp till byn - men du bör veta att det är 800 m uppför 365 trappsteg. Alternativet är bussen, som anpassats något så när till tågens ankomsttider, och som kostar 1,50 euro. Du kan från stationen välja att gå genom tunneln, för att ta dig till den härliga, avsides stranden. Området är privat och ägaren kräver normalt en peng för att få använda tunneln.
 

Ett sammelsurium

Corniglia är ett ihopplock av färgglada byggnader, krokiga gator och trånga gränder och naturligtvis finns här gott om restauranger och småbutiker. Det finns här flera romantiska terrasser med vackra panoramautsikter.Hotell, semesterlägenheter och villor i Corniglia

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Ligurien. Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Corniglia? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Ligurien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Ligurien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

>>> Jämför priser till din semester i Ligurien

Närmaste flygplats

Ska du spendera semestern i Corniglia, är Genova flygplats den som ligger närmast, men innom räckvidd ligger också flygplatserna vid Pisa och Parma. Dessa flygplater betjänas av en rad olika flygbolag, som t.ex. Ryanair, easyJet och Norwegian, som har rutter till resten av Europa - och det är ofta möjligt att finna en direkt flygförbindelse med Sverige eller Danmark. Kan du acceptera en mellanlandning, är möjligheterna ännu större.

De flesta som reser till Ligurien på en semester, flyger direkt till Pisa flygplats, som ligger i Toscana.

>>> Läs mer om vilka flygbolag som har rutter till Pisa flygplats här

Utflykter

Du har nästintill en ideal utgångspunkt för att utforska naturparken Le Cinque Terre, när du är på semester i Corniglia. Många reser också till denna del av Ligurien, för att spendera tiden med att njuta av områdets vackra natur och kultur i form av små, charmiga före detta fiskelägen. 

Vi kan generellt rekommendera dig att läsa lite om de olika kuststäderna i denna del av Ligurien, redan hemma - för om du inte är på resande fot flera veckor, kommer du nog behöva prioritera vilka platser du helst vill besöka. Något som kan vara svårt, inte minst för att inlandet också lockar med spännande sevärdheter och attraktioner. Om du vill ha en akitv dag på semestern, är en utflykt till Equi Terme och Vindgrottan ett exempel på ett perfek tidsfördriv. Beläget mitt i marmorbergen, väntar dig här många enastående natur- och kulturupplevelser. 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Corniglia