Resor till Colletta di Castelbianco

Colletta di Castelbianco är en medeltida bergsby, belägen några få kilometer från den italienska rivieran bland grönbeklädda kullar.

Colletta övergavs av dess ursprungliga invånare, och fram till mitten av 1900-talet präglades staden framförallt av pittoreska ruiner av vad som tidiagre varit. Idag har de gamla stenhusen och de smala gränderna totalrenoverats, och åter igen blickar staden ut över de oliv- och körsbärsterrasser som så tydligt präglar dalen.

Restaurationen av staden kom att bli rätt unik för Italien, då man här lyckats kombinera en respekt för det gamla med dagens teknink. Byns lägenheter har nämligen tillgång till både internet och digital-TV, vilket gör att man inte behöver sakna varken TV-underhållning eller internet här.

Byn står ofta värd för kulturella evenemang såsom konstutställningar och konserter, liksom gastronomiska events för att uppmärksamma det bästa av Italiens s.k. slow-food och vin.

Bortsett från stadens egna swimmingpool erbjuder området en mängd olika utomhusaktiviteter såsom hiking, cykling, klippklättring eller golfspel på Garlenda Golfbana.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Colletta di Castelbianco