Sista minuten resor och restresor Cinque Terre

Boka billiga sista minuten och restresor till Cinque Terre i Italien

Dra fördelen av de bästa priserna när du bokar sista minuten och restresa hos Escapeaway. Nya upplevelser väntar i sevärda och natursköna Cinque Terre.

Gör en sökning i sökfältet här ovan och se alla semesterbostäder, restplatser och sista minuten-resor till Cinque Terre - platsen som endast utgör 12 km av den liguriska kustlinjen, men som innefattar 5 otroliga kuststäder, med tillsammans 7000 invånare.

De fem små pastellfärgade kuststäderna som klänger sig fast på klipporna ovanför havet på den liguriska kusten, är sammankopplade med gamla, vackra vandringsleder av varierande svårighetsgrad. De kan dock också ta dig emellan städerna med tåg eller båt. Det är i teorin också möjligt att utforska delar av denna dramatiska kuststräcka med bil, men med undantaget Monterosso är bilar är bannlysta i kuststäderna.

Ta med vandringsskorna till Cinque Terre

Drömmer du om en aktiv semester med spännande kulturupplevelser och vacker natur? Då är en restresa till Cinque Terre ett bra val. Packa ett par sköna vandringskängor och se fram emot att uppleva ett unikt kulturlandskap med bildsköna städer, vinodlingar, citronträd och olivlundar.

I de fem medelåldersstäderna kan du vila fötterna, medan du njuter av en förfriskning på ett av de många caféerna i den avslappnande atmosfären. Det är naturligtvis inte meningen att du ska vandra hela kuststräckan på en och samma gång. De flesta väljer att dela upp sträckan i delar, och eventuellt nyttja den gamla järnvägen en del av vägen. Är du mer ambitiös, finns det längre turer uppe i bergen, där du går förbi vingårdar på stigar som du har mer för dig själv i jämförelse med dem nere vid kusten som är hårt trafikerade.

Även om de flesta med en någorlunda fysisk form kan klara av att vandra på stigarna, ska du vara medveten om att det oftast inte finns någon skugga längs vägen. Under sommaren kan det därför bli ganska hett att vandra längs den italienska rivieran, och en solhatt är viktigt att ta med. Likaså bör du ta med vatten, även på kortare turer. Undersök också alltid på förhand om det råder speciella förhållande på stigarna under tiden du är där. Till och från sker jordskred i området, vilket kan leda till att stigarna är stängde i kortare, eller längre, sträckor.

Även om många reser på semester i Cinque Terre för att vandra, finns det också goda möjligheter till avslappning. Din semesterbostad utgör därför en perfekt bas, från vilken du själv bestämmer vilka delar av Liguriens dramatiska kustlinje du vill besöka på en dagstur. Efter en upplevelserik, aktiv dag, kan du med god samvete äta dig mätt på läckra, lokala specialiteter med att gott från havet, till vilket ett lokalt vitt vin kommer smaka utmärkt.

Sandstranden i Monterosso bjuder också in till ren avslappning och är den enda stranden i de fem byarna där de har organiserat solstolar, parasoll och andra faciliteter. Här kan man lätt fördriva en dag med en bra bok, med det azurblå havet i förgrunden.

Har du barn som ska följa med på din restresa, är de närliggande kuststäderna Moneglia, och Levanto också att rekommendera. Här finns stränder och möjligheten att ta tåget till Cinque Terre.

Nationalpark både på land och till havs

Cinque Terre är idag utnämnd till nationalpark och finns dessutom med på UNESCOs världsarvslista. UNESCO grundar detta på att Cinque Terre "representerar ett harmoniskt samspel mellan människor och natur som har producerat ett landskap av ovanligt naturskön kvalitet, vilket illustrerar en traditionell livsform som har existerat i tusentals år".

Längs kusten har du dessutom ett utnämnt havsreservat, där du kan snorkla, dyka och åka på havssafari, med chans att se åtskilliga valarter.

>>> Läs mer om de skyddade naturområdena till lands och till havs på den officiella hemsidan.
>>> Hitta också mer information om våra resor till Cinque Terre här.

Karta över Cinque Terre