Semesterbostad i Cinque Terre

Cinque Terre är gröna berg, turkosblått hav och pastellfärgade hus i vacker förening. Cinque Terre består av fem små idylliska byar på den vackra kuststräckan ut mot Medelhavet i italienska Ligurien. Tillbringa en minnesvärd semester i detta italienska paradis - boka en semesterbostad hos Escapeaway i dag. 

Cinque Terre består av fem små städer/byar; Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza och Monterosso. Byarna och det vackra området som omfamnar dem har både status av att vara nationalpark och är upptagna på UNESCO:s världsarvslista. De sluttande terrasserna, vandringslederna och den förtrollande utsikten över de bildsköna byarna lockar till sig många turister varje år. De fem byarna är sammanbundna av ett stigsystem som smyger sig genom olivlundar och vinodlingar. Du kan köpa ett vandringspass som ger dig tillgång till alla fem stigarna, järnvägsnätet och obegränsad användning av kustbåtarna som ger dig möjlighet att beundra Cinque Terres betagande kustlinje från havet. Det finns många goda skäl till att hyra ett semesterhus eller en semesterlägenhet så att du och familjen kan uppleva alla nyanserna i detta vackra område.

Semesterlägenhet i Cinque Terre

Cinque Terre ligger längs den östra delen av den Italienska Rivieran. Området är populärt för såväl resande utan barn som barnfamiljer, eftersom utbudet av aktiviteter i området är så stort att det griper över många olika intressen. Cinque Terre erbjuder några av de vackraste stränderna i Italien, mängder av kulturskatter och historiska sevärdheter, en rik gastronomi och ett stort utbud av charmiga inkvarteringar. Du kan hyra en semesterlägenhet i strandkanten eller på en bergssluttning med oslagbar utsikt över Cinque Terre. Urvalet spänner från små charmerande lägenheter till större semesterresidens med plats för hela familjen. Du hittar semesterbostäder med precis de faciliteter du önskar i Escapeaways store urval: pool, barnpool, egen terrass eller balkong. 

Billiga semesterhus omkring Cinque Terre

Du kan utan problem njuta hela din semester i de 5 små byarna, men Cinque Terre är även en bra utgångspunkt för att besöka andra intressanta utflyktsmål som städerna Portovenere, Pisa eller Florens. Tycker du om vackra stränder så får du inte missa den makalösa strandlagunen vid Punta Corvo – det är Medelhavet när det är som bäst! En semestervilla eller ett semesterhus med plats för flera generationer eller en grupp vänner ger er möjlighet att var för sig hålla semester i det tempo som passar er bäst. Använd vår sökmotor för att få en överblick över lediga semesterhus, eventuellt med privat pool och trädgård, om det står högt på önskelistan. 

Var ska man bo i Cinque Terre?

Escapeaway erbjuder semesterbostäder i alla de fem imponerande byarna i Cinque Terre.  Byarna ligger som vackra pärlor på ett snöre längs den Italienska Rivieran, och det är helt omöjligt att avgöra vilken av dem som är den vackraste. Monterosso lockar med en familjevänlig strand och en stämningsfull stadskärna. Vernazza är unik – som en målerisk kuliss av liguriska pastellfärgade hus som möter det gungande blå havet i bukten. Corniglia ligger högt och har en betagande panoramautsikt ut över grannbyarnas fiskelägen. Manarola är en färgsprakande och vackert belägen by med ett charmerande fiskeläge. Riomaggiore är en liten hamnstad som ligger på en klippsluttning och räknas som den arkitektoniskt sett mest betagande av de fem byarna. Svårt att välja? Trösta dig med att Cinque Terre kan upplevas flera gånger. 

Så bokar du en semester i Cinque Terre

Hos Escapeaway kan vi erbjuda dig mer än 1 500 semesterbostäder i Italien. Vi lägger vikt på hög standard och bra läge när vi väljer ut våra semesterlägenheter och semesterhus. Cinque Terre är inget undantag, och området ligger till och med perfekt i förhållande till både kör-själv-semester och flygresor. Via vår sökmotor hittar du en ledig semesterbostad utifrån dina önskemål angående läge, faciliteter och datum. Du kan boka hela din resa till Cinque Terre direkte hos Escapeaway - inklusive eventuell flygbiljett och hyrbil från flygplatsen. Du kan flyga från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. I sökmotorn kan du själv sätta samman din resa och se priser på flyg till de olika flygplatserna i Norditalien, som till exempel Pisa, Florens, Milano, Genua eller Nice.

>> Läs även om semesterbostäder i Toscana här
>> Läs om bilsemester till Cinque Terre

>> Läs mer om semesterbostäder

Karta över Cinque Terre

Populära hotell i Cinque Terre

Italien, Norra Italien, Ligurien, Moneglia
8,6
Mycket bra
210 omdömen
  • Närmaste flygplats: 67 km
  • Närmaste strand: ca. 130 m
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Ligurien, Levanto
9,6
Fantastiskt
346 omdömen
  • Närmaste flygplats: 94 km
  • Närmaste strand: ca. 1.2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Norra Italien, Ligurien, Levanto
9,3
Fantastiskt
641 omdömen
  • Närmaste flygplats: 94 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi