Hotell i Cinque Terre

Cinque Terre erbjuder sina besökare ett brett urval av övernattningsmöjligheter, däribland en rad trevliga hotell med stil och charm som kan bokas genom Escapeaway. Du bestämmer själv om du vill komplettera med flygbiljett och hyrbil eller om du själv vill arrangera transporten. Se våra noga utvalda hotell i Cinque Terre som samtliga fått fina gästrecensioner - boka online idag!

Om du besöker Cinque Terre under sommarmånaderna från juni till september så rekommenderar vi att du bokar ditt hotell i god tid eftersom rummen då är mycket eftertraktade. De flesta av hotellen i Cinque Terre är små till medelstora och många av dem är 2- eller 3-stjärniga familjedrivna hotell. Det finns även en del 4-stjärniga hotell i Monterosso och Portovenere. Hotellpriserna kan variera avsevärt beroende på läge och säsong. Planerar du att tillbringa din smekmånad eller en romantisk semester i Cinque Terre så finns det ett stort utbud av romantiska hotell i området där du kan njuta av den betagande solnedgången, fantastiska vandringsturer, vinprovning och läcker italiensk mat.

Det är ganska vanligt att hotellen i Cinque Terre enbart erbjuder frukost eftersom många inte har någon restaurang på stället. Det finns emellertid alltid flera bra restauranger precis i närheten av hotellet. Frukosten är alltid inkluderad i boendet om inte annat anges av hotellet. Tänk på att den italienska frukosten inte är att jämföra med en frukostbuffé på ett svenskt hotell - hotellen i Cinque Terre erbjuder som regel en mindre buffé med frukt, bröd, ost och skinka.

Det finns även en rad riktigt små hotell i Cinque Terre där gästerna inkvarteras i privata sovrum med badrum. Den typiska frukosten på dessa ställen består av kaffe (cappuccino) eller te, en cornetto (croissant) och fette biscottate med marmelad. En agriturismo-semester vid Cinque Terre är en annan bra möjlighet som är mycket lämplig för hela familjen och en del av dessa ställen kan till och med vara mycket romantiska eller rent av lyxiga. Du kan köpa produkter som är producerade på gården så som ägg, honung, marmelad, ost, vin och olivolja.

>> Läs även om semesterbostäder i Cinque Terre här

>> Läs mer om hotell

Karta över Cinque Terre