Boka ett Bed & Breakfast i Cinque Terre

Bo lokalt och bra på ett Bed & Breakfast i Cinque Terre

på Escapeaway är vi experter på Italien, och Cinque Terre ligger varmt om våra hjärtan. Boka ett lokalt Bed & Breakfast och få en härlig semester i vackra omgivningar.

Använd sökfältet här på sidan för att boka din semester på ett Bed & Breakfast i Cinque Terre, sen vackra kuststräckan söder om Genova som är med på UNESCOs världsarvslista.

Det populära området som är uppkallat efter de fem små städerna Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore, utgör endast 12 kilometer av den liguriska kuststräckan, så utbudet av semesterboende är därför begränsat. Vill du säkra din plats under högsäsongen, rekommenderar vi att beställa i god tid.

Unik semesterupplevelse på ett Bed & Breakfast

Vad skiljer ett Bed & Breakfast från andra typer av semesterboende hos Escapeaway? Typiskt sätt består ett Bed & Breakfast av rum eller lägenheter inrättade i ett privat hem. Det betyder att du kan se fram emot en semester i en avslappnad och hjärtlig miljö, där du har goda möjligheter till att komma i kontakt med de lokala invånarna. Om du är på jakt efter en unik reseupplevelse så är ett Bed & Breakfast det rätta valet.

Som du kan se under de enskilda beskrivningarna kännetecknas de handplockade Bed & Breakfast i Cinque Terre av deras goda läge, sin kvalitet och inte minst av de små detaljerna, både inne och ute, som gör det lätt för dig att slappna av.

Utforska Cinque Terre

Kanske drömmer du mest om att bara glömma alla måsten och sitta på terrassen med en bra bok. Men när du befinner dig på en av Italiens vackraste och mest dramatiska kuststräckor är det nästan en skam att inte åka iväg på spännande utflykter.

Mellan de idylliska kuststäderna som klänger sig fast vid de gröna klipporna över det azurblå havet går det flera olika vandringsleder. Dessa har olika svårighetsgrad, men gemensamt för dem alla är att du här kan se fram emot en kombinerad natur- och kulturupplevelse som du sent kommer att glömma.

Folk från hela världen reser till Cinque Terre för att uppleva det unika kulturlandskap på vandringsleder och stigar som i århundraden var den enda förbindelsen mellan de fem fiskebyarna. Idag är stigsystemet cirka 120 km lång, och kommer du bara ihåg att ta med dig vandringskängorna så har du att göra hela semestern. Du kan läsa mer om vandringslederna på den officiella hemsidan på Parco Nazionale Cinque Terre här.

Det är inte bara på land det väntar dig stora upplevelser i Cinque Terre. I anknytning till nationalparken ligger också ett havsreservat där det finns möjlighet att snorkla, dyka och se valar.

En semester för livsnjutare

Nu låter det kanske som att en semester på denna vackra kuststräcka är endast till för dig om tycker om aktiva semestrar och svett i pannan. Men det kunde inte vara mer fel. Du kan självklart också besöka byarna via tåg och/eller båt.

Utöver avslappnande stunder på ditt trevliga Bed & Breakfast, bjuder kustbyarna också in till kulinariska äventyr på goda restauranger och lugna promenader bland intressanta sevärdheter. Du kan eventuellt också packa ner badkläderna och spendera en dag på stranden i Monterosso al Mare, byn med den största sandstranden i området.

Hitta din nästa semesterbostad i sökfältet överst på sidan. Har du frågor eller behov av hjälp med att hitta rätt Bed & Breakfast för dig, är du naturligtvis välkommen att kontakta oss.

>>> Se alla resor till Cinque Terre här.
>>> Läs om semester i Norditalien här.
>>> Och lite om kör-själv-semester i Ligurien här.