Resor till Cinque Terre

Som pärlor på en (mycket vacker) tråd. Hitta resor till Cinque Terre inkl. flyg och hotell eller semesterlägenhet.

Otroliga vyer och nya överraskningar bakom varje hörn, är vad som väntar dig när du tar dig fram på de snirkliga stigarna och vägarna, då du reser till Cinque Terre med Escapeaway. Låt dig förföras av detta otroliga område med fem unika byar som ligger som på är pärlband. Folk reser gärna långt efter pittoreska fiskeläge, panoramautsikter och vackra naturscenerier. Och Cinque Terre är precis sådan en fullträff.

Cinque Terre ligger vackert längs den östra delen av den Italienska Rivieran, på gränsen till Toscana. Städerna ligger på klippavbrott, och bjuder på en vacker havsutsikt. Här hittar du de 5 små byarna Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore i härlig harmoni. De bildsköna byarna kan få de flesta att tappa andan, och få resten att få darriga ben. Boka hotel, semesterhus eller semesterlägenhet i Cinque Terre här.

En semester bland vackra berg och trevliga fiskelägen

Cinque Terre är ett skyddat naturområde, som huserar några av de vackraste landskapen i Italien. Här har tidigare generationer bearbetat bergen, så att de i dag är fulla av vinrankor och olivträd. Det är endast några årtionden sedan de fem städerna blev sammanbundna med det italienska vägnätet. De har därför bibehållit sin ursprungliga charm med gamla fiskelägen och kyrkor. Från Levanto eller Punta Mesco går gamla vandringsstigar till Monterosso. Monterosso är både konstnärligt och naturmässigt en attraktion. Här finns det gamla Aurora-tornet, som skiljer den gamla stadsdelen från den nya, samt kyrkan St. Francesco som också är värt ett besök.

Cinque Terre finns med på Unescos världsarvslista

Området är världsberömt för sina underbara vandringsrutter vilka förbinder de fem kustbyarna och uppmanar till en aktiv semester. Några av stigarna kan användas till mountainbike eller en avslappnande tur till häst, men om du föredrar att vandra hela vägen från Monterosso till Riomaggiore bör du ha ett par bra skor och avsätta en hel dag till föremålet. Det ska uppmärksammas att området har blivit nationalpark, varför det längs med vägen krävs en avgift för att besöka området. 

Från Monterosso till Riomaggiore

På vandringen från Monterosso till Riomaggiore är du halvvägs framme när du kommer till Corniglia. Detta är en utmärkt plats för att ta en paus och njuta av den härliga stranden. Från Corniglia fortsätter du sedan vidare längs bukten till Manarola. Vidare från Manarola ska du ta av på den väg som kallas för Kärleksvägen. Den går längs klippväggen och bjuder på tuffa omgivningar och en fantastisk utsikt över havet.

Vandringssystemet:

Öppna stigar:
På den populära vandringsleden (sentiero azzurro), som förbinder de fem byarna, och som förlagd med en avgift, är det för tillfället möjligt att vandra på sträckorna
- Monterosso -> Vernazza
- Vernazza -> Corniglia
- Manarola -> Corniglia (kan dock vara periodvis stängd pga. underhållsarbete)

Vidare finns det många gratis och mindre trafikerade stigar i området, från vilka du kan njuta av havsluften och svindlande panoramautsikter: t.ex. sträckorna
- Monterosso -> Madonna di Soviore -> Vernazza (lång)
- Monterosso -> Levanto (via Punta Mesco)
- Manarola -> Volastra -> Corniglia (som ett lite mer krävande alternativ till sträckan Manarola -> Corniglia)
- Manarola -> Riomaggiore, även kallad Kärleksstigen
- Campiglia -> Riomaggiore
- Campiglia -> Portovenere
- samt många andra vandringsleder bakom byarna i Cinque Terre.

Notera: Eftersom området är mycket bergigt sker det till och från små skred på vandringsnätet vilket kan medföra att enstaka sträckor i kortare perioder kan vara stängda för besökarnas säkerhet.

Segla eller ta tåget mellan byarna

Det finns en otroligt bra tågförbindelse mellan byarna, och tågen kör flera gånger i timmen. Men byarna förbinds även av olika båtturer, och det är en imponerande syn att se från havet. I hårt väder ställs dock turerna in, då de flesta av byarna saknar en faktisk hamn. Biljetterna till turbåtarna kan endast köpas i biljettluckorna på kajerna i fyra av byarna (inte i Corniglia som ligger för högt), och inte i välkomstcentrena som du som regel finner vid tågstationerna.

Monterosso är den största av byarna och den enda som har riktig badstrand - vilket gör den till ett perfekt val för barnfamiljer. Alternativt rekommenderas de närliggande byarna Moneglia och Levanto, som också har barnvänliga stränder samt direkt tågförbindelse till byarna i Cinque Terre.

Hotell, villa eller semesterlägenhet?

På Escapeaway kan vi erbjuda mer än 1500 semesterbostäder i Italien - däribland ett brett urval av handplockande hotell, villor och semesterlägenheter längs kusten i Ligurien.

Använd sökmaskinen här ovan för att få en snabb överblick över tillgängliga semesterbostäder i Cinque Terre. Översikten inkluderar alla former av inkvartering. Ska du till exempel på semester med en större grupp, kan vi rekommendera möjligheten att hyra en villa - då har ni pool och trädgård med mera, helt för er själva.

Har du frågor, eller vill gärna har hjälp med att hitta det rätta valet för dig, är du välkommen att ringa till oss för att får tips om vad du ska välja och varför.

>> Läs mer om hotell i Cinque Terre

Transport

Närmaste flygplats för Cinque Terre är Pisa, Genova och Florens. Från Pisa flygplats är det bara en timmes bilfärd till La Spezia, som är ingången till Cinque Terre och oftast hittar du direktflyg till Pisas flygplats om sommaren, medan den lokala flygplatsen i Genova kräver en mellanlandning.

Du kan även flyga direkt till en av de större flygplatserna i Milano (Linate eller Malpensa) eller till Rom, men med betydligt längre restid som följd. Järnvägsnätet i Italien är ovanligt välutvecklat i Ligurien så om du inte vill köra själv är det möjligt att transporteras med kollektivtrafik hela vägen. Inom Cinque Terre byarna fungerar tåget allra bäst som transportmedel.

Restauranger och shopping

Efter en vandringstur finns det goda möjligheter att slappna av och ladda batterierna igen, med en läcker måltid på en av områdets bra restauranger. Cinque Terre är känt för sitt smakrika kök med ett rikt urval av fiskrätter.

Har du hyrt en lägenhet med kök, kan du hitta det mesta hos byarnas köpmän. Därutöver kan vi rekommendera att handla på marknaderna i området, där du hittar goda råvaror och traditionella produkter från regionen.

Utflykter

Hela semestern kan enkelt spenderas med att njuta av livet i de 5 små byarna, men det finns också andra intressanta utflyktsmål i baklandet och längs kusten.

Du är till exempel inte långt ifrån stranden Punta Corvo, som anses vara en av Italiens bästa. Här kan du njuta av Medelhavet är det är som bäst. Turen dit ner, är dock inget för de som har svårigheter att gå, även om det finns räcken längs större delen av vägen. Den vackra strandlagunen är dock värd ansträngningarna med sin svarta sand och vackra utsikt mot Portovenere.

Därtill kommer naturligtvis möjligheten att åka på intressant dagsutflykter till intressanta städer som Florens och Pisa i grannregionen som innehar en värld av spännande, historiska sevärdheter, restauranger och shopping-möjligheter.

Hotell i Cinque Terre

Populära hotell i Cinque Terre

Italien, Norra Italien, Ligurien, Moneglia
8,5
Mycket bra
171 omdömen
  • Närmaste flygplats: 69 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Ligurien, Lerici
9,3
Fantastiskt
1353 omdömen
  • Närmaste flygplats: 72 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Parkering / Garage
Italien, Norra Italien, Ligurien, Montemarcello
9,4
Fantastiskt
178 omdömen
  • Närmaste flygplats: 72 km
  • Avstånd till centrum: ca. 300 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Cinque Terre - paketresor med resegaranti

Res med Escapeaway till Cinque Terre, och välj bland vårt stora utbud av hotell, villor och semesterlägenheter. Boka din resa online, inkl. flyg, hotell och eventuell hyrbil eller transfer, och få det lägsta priset. När du beställer en paketresa, är du automatiskt täckt av Paketreselagen och resegaranti, liksom vi även har tecknat en utvidgad ansvarsförsäkring. Med Escapeaway kan du resa till alla flygplatser i Italien, och du väljer själv avresedatum och reslängd. Ska du resa till Ligurien, är det framförallt flygplatserna i Pisa, Florens, Genova som är intressanta - samt Nice i Frankrike.

Starta din resa från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn

Med Escapeaway resor kan du flyga från de flesta flygplatserna i Sverige och Danmark, men de bästa förbindelserna hittar du på flygplatserna i Stockholm, Göteborg och Köpenhamn I skrivande stund kan du flyga till Pisa med Ryanair från Stockholm och Köpenhamn, samt med Norwegian från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Pisa är den flygplats som ligger närmast Cinque Terre. Du kan också överväga att flyga till Florens, Milano, Genova eller Nice. I sökmotorn kan du själv sätta ihop din resa, och du kan där se priser på flyg till de olika flygplatserna, samt se avstånden till ditt valda hotell.

Boka en billig hyrbil med avhämtning på flygplatsen

Det absolut lättaste sättet att komma från flygplatsen till Cinque Terre, eller till andra resmål för den sakens skull, är med en hyrbil. Hos Escapeaway samarbetar vi med en handfull utvalda biluthyrningsbolag, som alla är kända för att ge god service - t.ex. Avis, SIXT, Hertz och Europcar. Bokar du en paketresa, kommer du automatiskt bli erbjuden att boka till en hyrbil eller transfer, när du genomför bokningen. Om du endast vill beställa en billig hyrbil, kan du jämföra priser från olika uthyrningsbolag som finns på flygplatser och i de större italienska städerna, på länken här nedan.

>>> Jämför priser på bilhyra i Italien här

Att åka på en bilsemester från Sverige till Ligurien är naturligtvis också en möjlighet, då regionen ligger i den norra delen av Italien. Vill du resa i din egen bil, kan du läsa mer om en kör-själv-semester till Cinque Terre här.

Ska jag bo i lägenhet eller på hotell?

Escapeaway är specialist på resor till Ligurien och erbjuder ett stort program av hotell, semesterlägenheter och villor, vilka alla är handplockade. Önskar du att spendera semestern på ett litet familjedrivet hotell vid vattenkanten, eller kanske på ett hotell med flera olika faciliteter? Eller vill du hellre bo i din egen lägenhet och bara njuta av utsikten på din balkong? Hitta ditt hotell eller din semesterlägenhet i Cinque Terre, genom att använda sökmotorn här på vår hemsida.

Mer information till din resa till Cinque Terre

Cinque Terre är en del av Den Italienska Rivieran i regionen Ligurien i nordvästra Italien. Kustområdet är cirka 12 kilometer långt, och består av en nationalpark samt fem små landsorter, som har gett området dess namn: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore. Kustlinjen, de fem landsorterna och de omkringliggande bergssluttningarna, är alla officiellt en del av nationalparken som blivit utsedd som världsarv av UNESCO.

Cinque Terre bjuder på trevliga fiskelägen, ett nätverk av fina, gamla vandringsleder med panoramautsikter, en rik gastronomi och några av Italiens vackraste kulturlandskap. 

Ett stig-system förbinder de fem kuststäderna, så du har möjlighet för att vandra från stad till stad, om du har lust till det. På några stigar är det också möjligt att ta sig fram på mountainbike eller till häst. En av de mest kända vandringsturerna i området - som ligger mellan Manarola och Riomaggiore - är den så kallade Kärleksstigen, som är uthuggen ur klipporna och bjuder på en vacker utsikt över havet. Om du inte orkar vandra mellan städerna, kan du också ta lokaltåget som går mellan byarna flera gånger i timmen. Städerna är också sammankopplade via båtar, när vädret tillåter det.

I Monterosso kan du uppleva en familjevänlig sandstrand, robusta klippstränder och en stämningsfull medeltida stadskärna; i Vernazza hittar du de vackra liguriska pastellfärgade husen som ligger hela vägen ner till havet och den lilla sandstranden; Corniglia ligger högt på en klippavsats med ovanligt betagande panoramautsikt; Manarola bjuder på en fantastisk utsikt och en charmig stämning på den enda gatan i byn, nämligen huvudgatan som leder ner till den lilla båtplatsen; och Riomaggiore räknas som den arkitektoniska pärlan bland de fem städerna.

Och sist men inte minst, är Cinque Terre en bra utgångspunkt för dagsutflykter till andra intressanta städer i närheten, t.ex. strandlagunen Punta Corvo - som räknas som en av de vackraste stränderna i Italien - med sin svarta strand och vackra utsikt över Portovenere. Du kan också välja att åka iväg på en dagsutflykt till intressanta kulturstäder, såsom Florens och Pisa.

Boka resan till Cinque Terre online, och få lägst pris

Vi på Escapeaway är kända för vår personliga service, och du är naturligtvis alltid välkommen att kontakta oss om du vill ha ett skräddarsytt upplägg på din resa till Cinque Terre, eller om du bara vill ha ett gott råd inför valet av hotell eller semesterbostad. Är du på jakt efter det lägsta priset på din resa, ska du dock beställa den online genom att nyttja vår sökmotor där vi jämför priser från alla flygbolag - på så vis är du alltid säker på att få det lägsta priset.

Lokala länkar

Du kan hitta aktuella uppdateringar för vandringsleder och annan information om Parco Nazionale delle Cinque Terre på den officiella hemsidan här.

Vad tycker gästerna om i Cinque Terre?

8,6
Samlade gästomdömen
Baserat på 398 recensioner