Resor till Chiesanuova

Liten och lugn stad med vacker utsikt i Ligurien

Njut av lugnet i en typisk ligurisk rustik landsort. I Chiesanuova kan du vandra i och runt landsorten och njuta av lugnet, utsikten och doften av Medelhavet.

Lugnt och orört

Uppe bakom de kända och väldigt besökta Le Cinque Terre-byarna ligger många lugna och orörda landsorter, vart väldigt få turister har satt sina fötter - här existerar inte larm och kaos. Chiesanuova är en av dessa landsbyar.

Karta över Chiesanuova

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden. Du kan också se vilka semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring området.

Originell landsortsidyll

Landsorten, som dateras tillbaka till 1000-talet, består av en samling charmiga hus och en dominerande ligurisk kyrka. Orten ligger mer exakt mellan badorten Levanto och den första av de fem Le Cinque Terre-byarna, Monterosso al Mare, med ca. 5 km till dem båda. Från Chiesanuova har du en sagolik utsikt över Levanto, bergen och havet. Chiesanuovas största fördel är det stiliga och pittoreska läget 200 meter över havets yta, och staden kan skryta med att inte ha något som helst handels- eller kulturliv: men det är just detta som är charmen, att du här inte finder varken butiker, restauranger, trafiklarm eller kaffebarer - bara den rena, originella landsortsidyllen.Billig semesterbostad eller hotell i Chiesanuova?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Ligurien. Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Chiesanuova? I sökmotorn här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring staden.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Ligurien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Ligurien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

>>> Jämför priser på hotell och semesterbostäder till din semester i Ligurien

Flygplatser och lokal trafik

Genova flygplats ligger närmast Chiesanuova, men det finns som regel bättre flygförbindelser till Pisa flygplats från flygplatserna i Skandinavien. Du kan själv hitta den flygförbindelse som passar dina semesterdatum bäst, genom att söka på "Flyg + Boende" i sökmotorn här ovan.

Oavsett om du landar i Genova eller i Pisa (eller i Florens), kan du ta ett tåg längs kusten till Levanto som är närmaste tågstation i förhållande till Chiesanuova. Den sista biten upp till staden kan du ta med taxi. Alternativt, kan du välja att hyra en bil på flygplatsen, vilket är det vi ofta rekommenderar - framförallt om du ska på semester till en av Italiens landorter som ligger lite avsides, och du vill ta dig runt för att handla mat och besöka sevärdheter under semestern.

Restauranger och inköp

Du hittar en mängd restauranger och trattorior i badorten Levanto, som ligger några få kilometer bort. Här hittar du också några matbutiker där du kan handla mat - missa inte heller att besöka de lokala marknaderna i grannstäderna. 

Utflykter

Du kommer med all säkerhet vilja stifta närmre bekantskap med Levanto och Monterosso al Mare, den första av de fem fiskelägena i Cinque Terre. Men det finns många andra charmiga städer inom kort räckvidd från Chiesanuova. Åk till exempel en tur till Vernazza, där det är en oförglömlig upplevelse att njuta av en middag vid stadens vackra kulisser vid vattnet. 

Önskar du att utforksa regionens sevärdheter med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner ett brett sortiment av spännande utflykter i Ligurien, vilka du med fördel kan boka online hemifrån.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Chiesanuova