Resor till Chiavari

Vid kusten mellan Genova och La Spezia ligger den lilla harmoniska staden Chiavari. Staden är en av de mest kända tursitorterna på den östra rivieran. Här finns en populär hamn och stadens strand är lång och fin. Tack vare områdets milda vintrar har Chiavari kommit att bli ett populärt ställe att tillbringa också de kalla månaderna på. Här finns ett historiskt centrum med gamla monument och kyrkor från Medeltiden som varmt kan rekommenderas. Chiavari är en livlig stad med många marknader och har en charmerande botanisk trädgård.

Det historiska centrum med gamla monument och kyrkor från medeltiden är verkligen värt ett besök. Kulinariskt sett finns det stora upplevelser att vänta: stadens många restauranger erbjuder ett varierat sortiment med friska grönsaker och fisk. Man bör heller inte missa den berömda och legendariska kikärtstårtan, la Farinata, som kan avnjutas på en av de traditionella Osterierna.

Marknader:
Livliga och autenstiska Chiavari bjuder på flera olika marknader. T.ex. den klassiska fredagsmarknaden på stadens centrala torg. Eller antikvitetsmarknaden Mercatino dell'antiquariato som man kan besöka på gågatan den andra helgen varje månad. Eller så kan man besöka den kulinariska marknaden Mercato dei Sapori var fjärde helg i månaden.

Vi rekomenderar följande utflykter från Chiavari:
- Genova
- Cinque Terre
- Portofino
- Lucca

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Chiavari

Vad tycker gästerna om i Chiavari?

8,8
Samlade gästomdömen
Baserat på 20 recensioner