Resor till Celle Ligure

Medeltidsstaden Celle Ligure är inte bara ett perfekt resmål för en badsemester i norra Italien utan även ett bra resmål för dig som vill använda semestern till att utforska det bergiga inlandet trevliga byar och småstäder samt den vackra naturen. Boka din resa till Celle Ligure med Escapeaway i dag!

Celle Ligure är en liten pärla till badort på den Italienska Rivieran, omkring 40 kilometer väster om den vackra hamnstaden Genua. Tidigare levde Celle Ligures invånare av handel och fiske, men redan under slutet av 1800-talet började semesterresande hitta vägen hit för att njuta av det milda, solrika klimatet och stadens underbara stränder. Om du reser till Celle Ligure på sommaren är det som gjort för att tillbringa semestern vid det klara varma havet på någon av stadens breda Blå Flagg-stränder.

Badsemester på Den Italienska Rivieran

Även om läget vid det varma havet har gjort det tidigare fiskeläget till ett populärt badsemester resmål så finns det ändå mycket annat att uppleva här. På våren och hösten när temperaturerna inbjuder till en mer aktiv semester kan du tillbringa mycket tid på att utforska resten av Ligurien, vars inland har många idylliska byar och småstäder. Här finns det även rikliga möjligheter till vandringsturer i den vackra naturen.

Den mest populära "vandringsturen" i själva Celle Ligure är den eleganta. en och en halv kilometer långa strandpromenaden som går mellan stadens badstränder. Det är ett sant nöje alla tider på dagen att spatsera en tur nere längs vattnet på den trevliga promenaden som bjuder på många tillfällen till vila på någon skuggig bänk för att njuta av utsikten över det azurblåa liguriska havet. Längs strandpromenaden och i de angränsande gatorna hittar du även åtskilliga strandbarer och andra matställen där det, tack vare stadens placering, ofta står läckra fiskrätter på menyn.

Stämningsfull gammal stadsdel i Celle Ligure

Ända ner vid den västliga stranden ligger stadens gamla stadsdel med en rad pastellfärgade hus. Bakom denna frontlinje döljer sig charmiga, smala och stenbelagda gator och gränder som inbjuder till att gå på upptäcktsfärd. Även om du här tydligt kommer märka att staden har en historia som sträcker sig ända tillbaka till Medeltiden, så är mycket av den övriga staden som breder ut sig längs kusten och längre bort från vattnet av nyare datum. Framför allt nere längs kustvägen har man dock sett till att bygga i en stil som passar väl samman med den gamla stadsdelen. Stadens placering i kuperad terräng med frodiga kullar som reser sig från havet gör dessutom Celle Ligure till en allmänt ljus och öppen stad med otaliga vackra utsikter över havet.

Celle Ligure är fortfarande en förhållandevis liten stad med sina omkring 5 000 invånare, men då den samtidigt är ett populärt resmål så hittar du här ett bra urval av specialbutiker och minimarkets. Här kan du hitta de flesta dagliga förnödenheterna och skulle du dessutom ha tillgång till bil är det inte långt till ytterligare inköpsmöjligheter i grannstäderna. Det är även en fördel med bil när du ska ta dig runt i området på utflykter. Det är inte långt till den närmsta motorvägen E80, som går parallellt med kusten. Skulle du inte ha tillgång till bil, egen eller hyrbil, så finns det bra bussförbindelser från Celle Ligure till många av grannstäderna, liksom du med tåg kan åka till bland annat Genua och Pisa.

Boka din resa till Celle Ligure online

Det är både lätt och säkert att boka din resa till Celle Ligure online. Du väljer själv om du vill boka en paketresa som inkluderar flygresa, hotellvistelse och bilhyra eller transfer (transport tur/retur från flygplatsen), eller om du själv vill arrangera din resa till Ligurien och nöja dig med att enbart boka ditt hotell genom Escapeaway. Du kan även få dig tillsänt ett skräddarsytt erbjudande på en kör-själv semester, alltså en rundresa med bil där du bor på flera olika hotell under din semester.

>> Läs även om resor till Cinque Terre
>> Boka en vistelse på Agriturismo i Ligurien

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Celle Ligure