Resor till Castelnuovo Magra

Stämningsfull medeltidsstad med pittoresk utsikt

Castelnuovo Magra är en trevlig liten gammal stad som ligger uppe på en kulle mellan Toscana och Ligurien, nära en pärlrad av spännande utflykter.

Läget på en kulltopp på 180 meters höjd kan endast karakteriseras som pittoresk. Utsikten härirån inkluderer både Liguriens klipppartier, Toscanas långa sandstränder, Korsika och floden Magra. 

Få turister finner vägen till staden med dess stämningsfulla gator och gränder, och dess vackra läge. Staden har en utmärkt och välbesökt Trattoria (Armanda), en liten matbutik, en bar och en bagare. Dessutom ligger det flera restauranger i närheten.

Karta över Castelnuovo Magra i Ligurien

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i denna del av Italien. Du kan också se avstånd till flygplatser och närliggande sevärdheter när du reser till Ligurien.

Gamla anor

Stadens anor kan dateras tillbaka till 1000-talet, och 200 år senare lät biskopen av Luni bygga en borg vars ruiner är delvis bevarade. Den närmaste stranden, Fiumaretta, ligger endast 5 km bort och motorvägen ligger 8 km härifrån.Billig semesterbostad eller hotell i Castelnuovo Magra?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Ligurien. Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Castelnuovo Magra? I sökmotorn här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring staden.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Ligurien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Ligurien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

>>> Jämför priser på din semester i Ligurien

Flygplatser och transport

Om du inte vill köra hela vägen till Italien, finns det goda möjligheter att hitta en flygförbindelse från Sverige och Danmark. Närmaste flygplats, om du ska bo i Castelnuovo Magra, är Pisa flygplats i Toscana vilken ligger mindre än en timmes bilfärd bort. Denna flygplats betjänas av en lång rad flygbolag, som t.ex. Ryanair, easyJet, Norwegian och SAS, och du har därför goda möjligheter att hitta en billig flight hit, framförallt under högsäsongen.

Det finns tågförbindelse mellan Pisa och Sarzana, varifrån du kan åka den sista biten till Castelnuovo Magra med buss. Observera dock, att det ofta endast är ett fåtal avgångar om dagen. Vill du komma snabbare fram till din semesterbostad, lönar det sig oftast att hyra en bil på Pisa flygplats, där urvalet av biluthyrningsbolag är stort. Det är som regel en fördel med en hyrbil, om du lätt vill kunna ta dig runt till olika sevärdheter under semestern - det är t.ex. inte långt till motorvägen A12 från Castelnuovo Magra. 

Utflykter

Utflyktsmöjligheterna är många och bland annat kan nämnas Le Cinque Terre och Portovenere (ca. 40 km), Lerici och Tellaro (ca. 15 km), Lucca och Pisa (ca. 60 km), Toscanas badstränder (ca. 20 km) och Santa Margherita Ligure och Portofino (ca. 80 km).

Det finns därför många möjligheter att spendera semestern med att utforska idylliska medeltida städer, med snäva, snirkliga gator och torg med både caféer och historiska sevärdheter. Vill du ha lite mer motion, finns det utöver alla badstränder också möjlighet att vandra i Cinque Terre, där turen går mellan de små trevliga fiskelägena och bjuder på många vackra naturupplevelser.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Castelnuovo Magra