Resor till Casarza Ligure

Avslappnande semester på den italienska rivieran

Casarza Ligure ligger endast ca. 4 km från både Sestri Levante och Riva Trigoso, så härifrån har du smidig tillgång till stränder och kuststäder.

Casarza Ligure ligger nästan som en förlängning av Sestri Levante och Riva Trigoso, som orten praktiskt talat efter hand växt samman med. Det är ca. 4 km till centrala Sestri Levante och endast 3 km till Riva Trigoso. Denna relativt okända landsort har fördelarna att den ligger nära både kusten samt motorvägsavfarten som förbinder hela den italienska rivieran.

Karta över Casarza Ligure

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över semesterbostäder i staden, samt en översikt över de flygplatser som ligger nära och avstånd till andra städer i norra Europa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Ligurien.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Casarza Ligure? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Ligurien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Ligurien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Det är endast cirka 60 kilometer från Genova Flygplats till Casarza Ligure, och många väljer därför att flyga hit, istället för att köra de cirka 1700 km från (mellersta) Sverige. Flygplatsen betjänas i skrivande stund av bland annat flygbolagen Ryanair och Vueling och det är därför möjligt att hitta en billig flygresa hit - eventuellt med en mellanlandning. Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flyg till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien. Det finns olika bussförbindelser från Casarza Ligure - bland annat till den närmsta tågstationen i Sestri Levante. Därutöver gör den närliggande motorvägen det lätt att komma till och från staden i bil. Vill du enkelt ta dig runt och se områdets sevärdheter under din semester, rekommenderar vi att du hyr en bil. På så vis behöver du inte anpassa dig efter tidtabeller och har mer frihet under semestern i Italien.

Restauranger och shopping

Du hittar en handfull restauranger i staden, men för inköp och andra förnödenheter rekommenderar vi att åka till Sestri Levante. Här finns dessutom ett betydligt större urval av restauranger. Ligurien har en rik kulinarisk tradition. Regionen är bland annat känd för sin pesto, som används för att ge smak till många läckra pastarätter. Utöver de goda lokala vinerna, hittar du dessutom mycket gott från havet på menyerna, tack vara närheten till den italienska rivieran.

Utflykter

Även om du inte har behov av att handlar, kan det rekommenderas att åka till Sestri Levante - här finns flera intressanta sevärdheter, som t.ex. Gualino-slottet, Rizzi-galleriet och många gamla kyrkor. Njut också av stämningen på det lilla torget framför rådhuset, där det ofta sker kulturella arrangemang, liksom på promenaden framför stranden. Ett annat intressant utflyktsmål inom kort avstånd är den charmiga kuststaden, Chiavari. Utöver det historiska centrets vackra medeltida kyrkor och gamla monument, kan du här också besöka flera färgstarka marknader som t.ex. antikvitetsmarknaden Mercantino dell'antiquariato, som tar plats på gågatan den andra helgen varje månad.

Lokala länkar

Ortens egen hemsida hittar du här.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Casarza Ligure