Resor till Camogli

Det lilla fiskeläget Camogli är populärt framför allt på grund av den trevliga hamnen där de små traditionella fiskebåtarna ligger sida vid sida med stora lustyachter. Här kan du njuta till fullo av dagens fångst som snabbt hittar väg till stadens restauranger. Boka din resa till Camogli med Escapeaway i dag!

Camogli ligger på riviera di Levante enbart ett par timmars körning från Milano. De två städerna kunde emellertid inte vara mer olika än de är. I det lilla fiskeläget härskar det, trots närheten till metropolen, en helt annan stämning. Det beror nog till dels på att Camogli trots sin omisskänneliga charm fortfarande är en välbevarad hemlighet, vilken fortfarande mest lockar till sig italienare från Milano och Turin som gärna förlägger sin semester här när de får behov av att slippa undan storstadens stress och jäkt.

Välkommen till Ligurien med Escapeaway, vi är specialister på resor till Camogli och andra resmål i området där du bor på handplockade och noga utvalda hotell under din resa. Använd dig av sökmotorn högst upp på sidan för att söka bland utvalda hotell i Camogli som fått fina recensioner. Kombinera hotellet med en billig flygbiljett med reguljärflyg från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, komplettera eventuellt med en hyrbil och få det hela satt samman till en paketresa som är säkrad av Resegaranti. Enkelt och flexibelt - så fungerar en semester med Escapeaway.

Fortfarande ett riktigt fiskeläge

Även om fiskeflottan i Camogli inte är vad den har varit så ligger det fortfarande fler, små och traditionella fiskebåtar i hamnen än stora lyxyachter. Dagens fångst hittar snabbt väg till stadens restauranger där den till exempel serveras tillsammans med pasta och den läckra lokala peston. Det har sin helt egna charm att sitta i kvällssolen på en av fiskrestaurangerna några få meter från kajen där båtarna ligger förtöjda och guppar efter en arbetsdag ute till havs.

Det kan även rekommenderas att slå sig ner på en av trottoarserveringarna uppe på Via Giuseppe Garibaldi. Här är det lätt att få tiden att gå med att bara betrakta livet och människorna längs promenaden, medan man själv avnjuter sitt kaffe, glass eller smakar på ett av de focaccia-bröd som Camogli är så känt för. Du bör naturligtvis även själv flanera en bit längs promenaden och utforska de många små butikerna och njuta av utsikten ner över stranden med de vackra gamla ockrafärgade husen i bakgrunden. Gå eventuellt ut på en av de stora terrasserna för att få den bästa överblicken över staden och kusten. Under de varma sommarmånaderna är det naturligtvis lockande att själv bege sig ner till stadens strand. Stranden består av grov sand med inslag av småsten men om du inte känner för att ligga på en badhandduk så finns det många ställen som har uthyrning av solstolar och parasoller. Med alla barer och caféer på promenaden är det aldrig långt till närmsta förfriskning mellan baden.

En bra bas för utflykter

För dig som vill uppleva det äkta Italien men samtidigt helst ha både strand och sevärdheter inom räckhåll är Camogli helt rätt resmål. På bara lite mer än en halvtimme med tåg kan du till exempel ta dig till Genua, även det en av Italiens lite förbisedda pärlor. Det finns även tågförbindelse som bara tar några minuter till den levande lilla hamnstaden Rapallo på den motsatta sidan av Portofino-halvön. På en dagsutflykt är de fem vackra byarna i nationalparken Cinque Terre också inom bekvämt räckhåll.

Det finns med andra ord rikligt att göra på en resa till Camogli, om du inte enbart vill använda semestern till att njuta av stämningen i det lilla fiskeläget och utsikten över Golfo Paradiso. Kom ihåg att även ta med dig bra vandringsskor för Camogli är en perfekt utgångspunkt för att utforska det täta nätverket av vandringsstigar på Portofino-halvön som bjuder på lika vackra naturupplevelser som de mer berömda stigarna i Cinque Terre.

Du kan till exempel vandra en tur via San Rocco till San Fruttuoso di Camogli. Denna lilla bebyggelse i bottnen av en idyllisk vik är mest känd för sitt kloster. Men efter att ha vandrat i ungefär tre timmar är det nog lika mycket stranden och restaurangerna framför klostret som kommer fånga din uppmärksamhet. Vandringsturen från Camogli till San Fruttuoso är på grund av den bitvis branta terrängen lite krävande men spektakulära utsikter längs vägen och möjligheten till ett uppfriskande dopp i det klara azurblåa havet vid ankomsten gör det värt alla ansträngningar. Efter några avkopplande timmar i San Fruttuoso, kan du ta färjan tillbaka till Camogli. Det är värt att ha i åtanke att färjan inte går om havet är för oroligt. 

Möjligheten att åka med en liten färja från Camogli längs kusten är annars vanligtvis en fantastisk möjlighet till att få uppleva de andra närliggande byarna och småstäderna utan att behöva vandra eller åka tåg. Det är något speciellt över att ankomma från sjösidan till småstäder som San Fruttuoso och Portofino. Du kan till och med ta en turbåt ner till Cinque Terre, men det går vanligtvis bara få avgångar under veckans lopp. Vill du uppleva dessa berömda småstäder är tåget normalt den bästa lösningen.

>> Läs även om resor till San Remo
>> Läs även om kör-själv semester till Ligurien

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Camogli